Ρύζι με λευκά ψάρια

Εμφανίσεις: 7.727
Ρύζι με λευκά ψάρια
Υλικά:
100 γρ. λαβράκια
300 γρ. ρύζι για ριζότο
100 γρ. γλώσσα ψάρι (φιλέτο κατεψ.)
20 γρ. σέλινο
1 κρεμμύδι ξερό μέτριο
1 τεμ. σκόρδο
50 ml κρασί λευκό (μισό ποτήρι κρασιού)
50 γρ. καρότα (1 τεμ.)
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
15 ml ελαιόλαδο (3 κουτ. σούπας)
30 γρ. μαϊντανός


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες συνταγές με λαβράκια | σκόρδο | κρεμμύδι ξερό μέτριο | γλώσσα ψάρι (φιλέτο κατεψ.) | σέλινο | Pistachios calories

Εκτέλεση συνταγής

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε άφθονο νερό και προσθέτουμε το καρότο και το σέλινο κομμένα σε λεπτές ροδέλες, το σκόρδο αποφλοιωμένο και το φιλέτο από τα ψάρια.

Μαγειρεύουμε για λίγη ώρα, μέχρι να βράσουν τα ψάρια, αφαιρώντας τον αφρό κατά διαστήματα, αν χρειάζεται.

Αφαιρούμε τα ψάρια με μια τρυπητή κουτάλα, σουρώνουμε και τα λαχανικά που απομένουν στο ζωμό και τα ρίχνουμε όλα μαζί σε ένα μπολ. Κρατάμε στην άκρη τον ζωμό από το μαγείρεμα, για  να τον χρησιμοποιήσουμε για να βράσουμε το ρύζι.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι, σοτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και προσθέτουμε το ρύζι. Αφήνουμε να σοταριστεί για 2 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί.

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε το ρύζι να βράσει, προσθέτοντας τον ζωμό που έχουμε κρατήσει ζεστό, σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Προς το τέλος του μαγειρέματος προσθέτουμε πολτοποιημένα τα ψάρια με τα λαχανικά και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα.

Βάζουμε το ρύζι σε μια φόρμα για 3 λεπτά, ξεφορμάρουμε και το σερβίρουμε ζεστό, γαρνίροντάς το με ένα κλωναράκι μαϊντανό.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες394
Πρωτεΐνες ζωικές9,87 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές60,92 γρ.
Υδατάνθρακες59,92 γρ.
Λιπαρά6,13 γρ.
Σάκχαρα2,13 γρ.
Φυτικές ίνες0,76 γρ.