Εκτέλεση συνταγής
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε άφθονο νερό και προσθέτουμε το καρότο και το σέλινο κομμένα σε λεπτές ροδέλες, το σκόρδο αποφλοιωμένο και το φιλέτο από τα ψάρια.
Μαγειρεύουμε για λίγη ώρα, μέχρι να βράσουν τα ψάρια, αφαιρώντας τον αφρό κατά διαστήματα, αν χρειάζεται.
Αφαιρούμε τα ψάρια με μια τρυπητή κουτάλα, σουρώνουμε και τα λαχανικά που απομένουν στο ζωμό και τα ρίχνουμε όλα μαζί σε ένα μπολ. Κρατάμε στην άκρη τον ζωμό από το μαγείρεμα, για να τον χρησιμοποιήσουμε για να βράσουμε το ρύζι.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι, σοτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και προσθέτουμε το ρύζι. Αφήνουμε να σοταριστεί για 2 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε το ρύζι να βράσει, προσθέτοντας τον ζωμό που έχουμε κρατήσει ζεστό, σε τακτά χρονικά διαστήματα.
Προς το τέλος του μαγειρέματος προσθέτουμε πολτοποιημένα τα ψάρια με τα λαχανικά και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα.
Βάζουμε το ρύζι σε μια φόρμα για 3 λεπτά, ξεφορμάρουμε και το σερβίρουμε ζεστό, γαρνίροντάς το με ένα κλωναράκι μαϊντανό.
Μαγειρεύουμε για λίγη ώρα, μέχρι να βράσουν τα ψάρια, αφαιρώντας τον αφρό κατά διαστήματα, αν χρειάζεται.
Αφαιρούμε τα ψάρια με μια τρυπητή κουτάλα, σουρώνουμε και τα λαχανικά που απομένουν στο ζωμό και τα ρίχνουμε όλα μαζί σε ένα μπολ. Κρατάμε στην άκρη τον ζωμό από το μαγείρεμα, για να τον χρησιμοποιήσουμε για να βράσουμε το ρύζι.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι, σοτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και προσθέτουμε το ρύζι. Αφήνουμε να σοταριστεί για 2 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε το ρύζι να βράσει, προσθέτοντας τον ζωμό που έχουμε κρατήσει ζεστό, σε τακτά χρονικά διαστήματα.
Προς το τέλος του μαγειρέματος προσθέτουμε πολτοποιημένα τα ψάρια με τα λαχανικά και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα.
Βάζουμε το ρύζι σε μια φόρμα για 3 λεπτά, ξεφορμάρουμε και το σερβίρουμε ζεστό, γαρνίροντάς το με ένα κλωναράκι μαϊντανό.