Ριζότο με μήλα, κίτρινη κολοκύθα και κόκκινο κρασί

Εμφανίσεις: 7.068
Ριζότο με μήλα, κίτρινη κολοκύθα και κόκκινο κρασί
Υλικά:
240 γρ. ρύζι για ριζότο
50 γρ. τυρί Parmigiano-Reggiano (παρμεζάνα)
1,5 λίτρο ζωμός λαχανικών
50 γρ. βούτυρο
1 κρεμμύδι ξερό μέτριο
150 γρ. κολοκύθα
200 γρ. μήλα κοκκινα
2 πρέζες αλάτι
300 ml κρασί κόκκινο (3 ποτήρια κρασιού)


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες : ριζότο με μήλα: συνταγές με κολοκύθα: ριζότο | Cheese calories

Εκτέλεση συνταγής

Από την κολοκύθα, αφαιρούμε τη φλούδα και τους σπόρους, κόβουμε το ψαχνό της σε κύβους και το κρατάμε στην άκρη.

Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το βούτυρο να σοταριστεί λίγο. Κατόπιν προσθέτουμε τους κύβους της κολοκύθας, περιχύνοντας με την κουτάλα τα ¾ του ζωμού λαχανικών ζεστό, ενώ μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά.

Πλένουμε τα μήλα, αφαιρούμε τον πυρήνα και τα κόβουμε σε φέτες.

Τις προσθέτουμε κι αυτές στην κατσαρόλα μαζί με την κολοκύθα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 5 λεπτά.

Προσθέτουμε το ρύζι, δυναμώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το κρασί. Αφήνουμε να πάρει μία βράση και χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτοντας όποτε χρειάζεται λίγο-λίγο τον υπόλοιπο ζωμό λαχανικών, μέχρι να βράσει το ρύζι και να ολοκληρωθεί το μαγείρεμα.

Πασπαλίζουμε με την Parmigiano-Reggiano και σερβίρουμε το ριζότο ζεστό.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες497
Πρωτεΐνες ζωικές4,29 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές47,58 γρ.
Υδατάνθρακες60,45 γρ.
Λιπαρά15,92 γρ.
Σάκχαρα7,21 γρ.
Φυτικές ίνες9,09 γρ.