Εκτέλεση συνταγής
Από την κολοκύθα, αφαιρούμε τη φλούδα και τους σπόρους, κόβουμε το ψαχνό της σε κύβους και το κρατάμε στην άκρη.
Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το βούτυρο να σοταριστεί λίγο. Κατόπιν προσθέτουμε τους κύβους της κολοκύθας, περιχύνοντας με την κουτάλα τα ¾ του ζωμού λαχανικών ζεστό, ενώ μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά.
Πλένουμε τα μήλα, αφαιρούμε τον πυρήνα και τα κόβουμε σε φέτες.
Τις προσθέτουμε κι αυτές στην κατσαρόλα μαζί με την κολοκύθα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 5 λεπτά.
Προσθέτουμε το ρύζι, δυναμώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το κρασί. Αφήνουμε να πάρει μία βράση και χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτοντας όποτε χρειάζεται λίγο-λίγο τον υπόλοιπο ζωμό λαχανικών, μέχρι να βράσει το ρύζι και να ολοκληρωθεί το μαγείρεμα.
Πασπαλίζουμε με την Parmigiano-Reggiano και σερβίρουμε το ριζότο ζεστό.
Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το βούτυρο να σοταριστεί λίγο. Κατόπιν προσθέτουμε τους κύβους της κολοκύθας, περιχύνοντας με την κουτάλα τα ¾ του ζωμού λαχανικών ζεστό, ενώ μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά.
Πλένουμε τα μήλα, αφαιρούμε τον πυρήνα και τα κόβουμε σε φέτες.
Τις προσθέτουμε κι αυτές στην κατσαρόλα μαζί με την κολοκύθα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 5 λεπτά.
Προσθέτουμε το ρύζι, δυναμώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το κρασί. Αφήνουμε να πάρει μία βράση και χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτοντας όποτε χρειάζεται λίγο-λίγο τον υπόλοιπο ζωμό λαχανικών, μέχρι να βράσει το ρύζι και να ολοκληρωθεί το μαγείρεμα.
Πασπαλίζουμε με την Parmigiano-Reggiano και σερβίρουμε το ριζότο ζεστό.