Ριζότο με μανιτάρια και φουντούκια

Εμφανίσεις: 4.886
Ριζότο με μανιτάρια και φουντούκια
Υλικά:
30 γρ. φουντούκια
350 γρ. ρύζι για ριζότο
40 γρ. τυρί Parmigiano-Reggiano (παρμεζάνα)
1,5 λίτρο ζωμός λαχανικών
50 γρ. βούτυρο
300 γρ. μανιτάρια φρέσκα
1 κρεμμύδι ξερό μέτριο
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα πιπέρι μαύρο


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες φουντούκια | συνταγή με τυρί Parmigiano-Reggiano (παρμεζάνα) | συνταγή με ρύζι για ριζότο | φουντούκια | φουντούκια συνταγή | Muesli calories

Εκτέλεση συνταγής

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με το βούτυρο.

Καθαρίζουμε τα μανιτάρια με βρεγμένο χαρτί κουζίνας και αφαιρούμε το πάνω μέρος του στελέχους τους. Τα κόβουμε στη μέση και τα ρίχνουμε στο τηγάνι που έχουμε βάλει το κρεμμύδι με το βούτυρο, αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε για λίγο.

Προσθέτουμε και το ρύζι και σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα.

Ρίχνουμε το ζεστό ζωμό των λαχανικών, ανακατεύοντας συνεχώς και προσθέτουμε τα φουντούκια χοντροκομμένα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα.

Σε ένα 10λεπτο περίπου προσθέτουμε το υπόλοιπο στέλεχος από τα μανιτάρια, κομμένο και συνεχίζουμε για άλλα 10 λεπτά περίπου.

Όταν το ριζότο είναι έτοιμο, προσθέτουμε την τριμμένη Parmigiano-Reggiano και αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες547
Πρωτεΐνες ζωικές3,45 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές72,65 γρ.
Υδατάνθρακες70,48 γρ.
Λιπαρά20,14 γρ.
Σάκχαρα2,62 γρ.
Φυτικές ίνες10,33 γρ.