Λαζάνια με μανιτάρια

Εμφανίσεις: 11.091
Λαζάνια με μανιτάρια
Υλικά:
250 γρ. σελινόριζα
200 γρ. φουά γκρα πατέ
1 250γρ μανιτάρια champignon
300 γρ. μανιτάρια porcini
80 γρ. τυρί Parmigiano-Reggiano (παρμεζάνα) (τριμμένη)
400 γρ. ζαμπόν (βραστό σε φέτες)
300 γρ. lasagne (λαζάνια αποξηραμένα σε φύλλα) (ή σπιτικά χειροποίητα)
30 γρ. βούτυρο
500 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
15 γρ. μαϊντανός (2 κλαδάκια)


Προτεινόμενες μερίδες: 8

Ετικέτες σελινόριζα | τυρί Parmigiano-Reggiano (παρμεζάνα) | συνταγή με τυρί Parmigiano-Reggiano (παρμεζάνα) | συνταγές με τυρί Parmigiano-Reggiano (παρμεζάνα) | μανιτάρια champignon | Rusk calories

Εκτέλεση συνταγής

Παρασκευάζουμε τη ζύμη για τα λαζάνια. Στη συνέχεια, με τη ζύμη φτιάχνουμε τα φύλλα και τέλος κόβουμε τα λαζάνια μας.

(Αντί για φρέσκα λαζάνια, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ξηρά του εμπορίου).

Καθαρίζουμε όλα τα μανιτάρια σύμφωνα με τις οδηγίες. Κόβουμε σε λεπτές φέτες τα μανιτάρια champignon και χοντροκόβουμε τα μανιτάρια porcini.

Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους. Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε, τα βάζουμε σε ένα γυάλινο μπολ και προσθέτουμε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο.

Χοντροκόβουμε τις φέτες του ζαμπόν, τις προσθέτουμε στα μανιτάρια και ανακατεύουμε.

Καθαρίζουμε και ξεφλουδίζουμε τη σελινόριζα, την κόβουμε σε χοντρό julienne και τη βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 8 λεπτά. Τη στραγγίζουμε και την ανακατεύουμε με τα μανιτάρια.

Βράζουμε τα λαζάνια για 2 λεπτά σε αλατισμένο νερό (τα ξηρά λαζάνια τα βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας), τα στραγγίζουμε και τα τοποθετούμε σε πετσέτα κουζίνας.

Βάζουμε το πατέ του φουά γκρα με την κρέμα γάλακτος στο μπλέντερ, τα πολτοποιούμε και τα αλατοπιπερώνουμε.

Λαδώνουμε ένα ορθογώνιο ταψί, βάζουμε μία στρώση λαζάνια και καλύπτουμε με μείγμα μανιταριών και πολτό της κρέμας με το πατέ.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας, τελειώνοντας με μία στρώση λαζάνια. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με την τριμμένη Parmiggiano-Regiano και ψήνουμε στους 210°C για 20 λεπτά.

Μόλις ψηθούν, τα βγάζουμε από το φούρνο, τα αφήνουμε να σταθούν για λίγα λεπτά και σερβίρουμε.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες754
Πρωτεΐνες ζωικές41,27 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές11,33 γρ.
Υδατάνθρακες35,32 γρ.
Λιπαρά55,44 γρ.
Σάκχαρα3,26 γρ.
Φυτικές ίνες3,43 γρ.