Εκτέλεση συνταγής
Παρασκευάζουμε τη ζύμη για τα λαζάνια. Στη συνέχεια, με τη ζύμη φτιάχνουμε τα φύλλα και τέλος κόβουμε τα λαζάνια μας.
(Αντί για φρέσκα λαζάνια, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ξηρά του εμπορίου).
Καθαρίζουμε όλα τα μανιτάρια σύμφωνα με τις οδηγίες. Κόβουμε σε λεπτές φέτες τα μανιτάρια champignon και χοντροκόβουμε τα μανιτάρια porcini.
Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους. Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε, τα βάζουμε σε ένα γυάλινο μπολ και προσθέτουμε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Χοντροκόβουμε τις φέτες του ζαμπόν, τις προσθέτουμε στα μανιτάρια και ανακατεύουμε.
Καθαρίζουμε και ξεφλουδίζουμε τη σελινόριζα, την κόβουμε σε χοντρό julienne και τη βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 8 λεπτά. Τη στραγγίζουμε και την ανακατεύουμε με τα μανιτάρια.
Βράζουμε τα λαζάνια για 2 λεπτά σε αλατισμένο νερό (τα ξηρά λαζάνια τα βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας), τα στραγγίζουμε και τα τοποθετούμε σε πετσέτα κουζίνας.
Βάζουμε το πατέ του φουά γκρα με την κρέμα γάλακτος στο μπλέντερ, τα πολτοποιούμε και τα αλατοπιπερώνουμε.
Λαδώνουμε ένα ορθογώνιο ταψί, βάζουμε μία στρώση λαζάνια και καλύπτουμε με μείγμα μανιταριών και πολτό της κρέμας με το πατέ.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας, τελειώνοντας με μία στρώση λαζάνια. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με την τριμμένη Parmiggiano-Regiano και ψήνουμε στους 210°C για 20 λεπτά.
Μόλις ψηθούν, τα βγάζουμε από το φούρνο, τα αφήνουμε να σταθούν για λίγα λεπτά και σερβίρουμε.
(Αντί για φρέσκα λαζάνια, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ξηρά του εμπορίου).
Καθαρίζουμε όλα τα μανιτάρια σύμφωνα με τις οδηγίες. Κόβουμε σε λεπτές φέτες τα μανιτάρια champignon και χοντροκόβουμε τα μανιτάρια porcini.
Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους. Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε, τα βάζουμε σε ένα γυάλινο μπολ και προσθέτουμε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Χοντροκόβουμε τις φέτες του ζαμπόν, τις προσθέτουμε στα μανιτάρια και ανακατεύουμε.
Καθαρίζουμε και ξεφλουδίζουμε τη σελινόριζα, την κόβουμε σε χοντρό julienne και τη βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 8 λεπτά. Τη στραγγίζουμε και την ανακατεύουμε με τα μανιτάρια.
Βράζουμε τα λαζάνια για 2 λεπτά σε αλατισμένο νερό (τα ξηρά λαζάνια τα βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας), τα στραγγίζουμε και τα τοποθετούμε σε πετσέτα κουζίνας.
Βάζουμε το πατέ του φουά γκρα με την κρέμα γάλακτος στο μπλέντερ, τα πολτοποιούμε και τα αλατοπιπερώνουμε.
Λαδώνουμε ένα ορθογώνιο ταψί, βάζουμε μία στρώση λαζάνια και καλύπτουμε με μείγμα μανιταριών και πολτό της κρέμας με το πατέ.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας, τελειώνοντας με μία στρώση λαζάνια. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με την τριμμένη Parmiggiano-Regiano και ψήνουμε στους 210°C για 20 λεπτά.
Μόλις ψηθούν, τα βγάζουμε από το φούρνο, τα αφήνουμε να σταθούν για λίγα λεπτά και σερβίρουμε.