Εκτέλεση συνταγής
Ετοιμάζουμε το παντεσπάνι (συνταγή).
Τρίβουμε σε πουρέ τη ricotta και τη βάζουμε σε ένα μπολ. Την ανακατεύουμε με τη ζάχαρη άχνη, τα μισά γλασαρισμένα φρούτα κομμένα σε κύβους, τη σοκολάτα και το άρωμα βανίλιας, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα για να αναμειχθούν καλά τα υλικά.
Κόβουμε το παντεσπάνι οριζόντια σε δύο δίσκους και βάζουμε τον έναν σε ανοιγόμενη φόρμα. Απλώνουμε πάνω το μείγμα του ricotta και σκεπάζουμε με τον άλλο δίσκο από παντεσπάνι. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για μερικές ώρες.
Ετοιμάζουμε το γλάσο βράζοντας σε ένα κατσαρολάκι τη ζάχαρη, την πάστα φιστικιού, λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού και 2 κουταλιές της σούπας ζεστό νερό.
Βγάζουμε το γλυκό από το ψυγείο και το ξεφορμάρουμε, το τοποθετούμε σε πιατέλα και το περιχύνουμε με το γλάσο. Διακοσμούμε με σαντιγί και τα υπόλοιπα γλασαρισμένα φρούτα.
Τρίβουμε σε πουρέ τη ricotta και τη βάζουμε σε ένα μπολ. Την ανακατεύουμε με τη ζάχαρη άχνη, τα μισά γλασαρισμένα φρούτα κομμένα σε κύβους, τη σοκολάτα και το άρωμα βανίλιας, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα για να αναμειχθούν καλά τα υλικά.
Κόβουμε το παντεσπάνι οριζόντια σε δύο δίσκους και βάζουμε τον έναν σε ανοιγόμενη φόρμα. Απλώνουμε πάνω το μείγμα του ricotta και σκεπάζουμε με τον άλλο δίσκο από παντεσπάνι. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για μερικές ώρες.
Ετοιμάζουμε το γλάσο βράζοντας σε ένα κατσαρολάκι τη ζάχαρη, την πάστα φιστικιού, λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού και 2 κουταλιές της σούπας ζεστό νερό.
Βγάζουμε το γλυκό από το ψυγείο και το ξεφορμάρουμε, το τοποθετούμε σε πιατέλα και το περιχύνουμε με το γλάσο. Διακοσμούμε με σαντιγί και τα υπόλοιπα γλασαρισμένα φρούτα.