Cassata siciliana

Εμφανίσεις: 12.781
Cassata siciliana
Υλικά για τη γέμιση:
400 γρ. τυρί ricotta (ρικότα) νωπό
100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
200 γρ. φρούτα γλασαρισμένα
2 βανίλιες

Υλικά για τη βάση:
1 παντεσπάνι βανίλιας

Υλικά για το γλασάρισμα:
200 γρ. πάστα φιστικιού
3 ml χυμός λεμονιού φρέσκος
200 γρ. ζάχαρη άχνη


Προτεινόμενες μερίδες: 10

Ετικέτες συνταγή με τυρί ricotta (ρικότα) νωπό | συνταγή με τυρί ricotta (ρικότα) νωπό | συνταγή με βανίλιες | παντεσπάνι βανίλιας συνταγές | βανίλιες | Biscuit calories

Εκτέλεση συνταγής

Ετοιμάζουμε το παντεσπάνι (συνταγή).

Τρίβουμε σε πουρέ τη ricotta και τη βάζουμε σε ένα μπολ. Την ανακατεύουμε με τη ζάχαρη άχνη, τα μισά γλασαρισμένα φρούτα κομμένα σε κύβους, τη σοκολάτα και το άρωμα βανίλιας, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα για να αναμειχθούν καλά τα υλικά.

Κόβουμε το παντεσπάνι οριζόντια σε δύο δίσκους και βάζουμε τον έναν σε ανοιγόμενη φόρμα. Απλώνουμε πάνω το μείγμα του ricotta και σκεπάζουμε με τον άλλο δίσκο από παντεσπάνι. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για μερικές ώρες.

Ετοιμάζουμε το γλάσο βράζοντας σε ένα κατσαρολάκι τη ζάχαρη, την πάστα φιστικιού, λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού και 2 κουταλιές της σούπας ζεστό νερό.

Βγάζουμε το γλυκό από το ψυγείο και το ξεφορμάρουμε, το τοποθετούμε σε πιατέλα και το περιχύνουμε με το γλάσο. Διακοσμούμε με σαντιγί και τα υπόλοιπα γλασαρισμένα φρούτα.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες495
Πρωτεΐνες ζωικές3,8 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές0,52 γρ.
Υδατάνθρακες27,58 γρ.
Λιπαρά7,87 γρ.
Σάκχαρα25,93 γρ.
Φυτικές ίνες0,76 γρ.