Εκτέλεση συνταγής
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο νερό να ζεσταθεί ελαφρά και σ’ αυτό διαλύουμε την ξηρή μαγιά μαζί με τη ζάχαρη και το αλάτι. Προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό και το αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά με το σύρμα ( fouet) ή στο μίξερ μέχρι το μείγμα να σφίξει.
Το αφήνουμε σε ζεστό περιβάλλον για μία ώρα μέχρι να φουσκώσει αρκετά.
Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Θα χρειαστούμε περίπου 1 λίτρο φυτικό λάδι και θα τηγανίσουμε τους λουκουμάδες σε βαθύ τηγάνισμα (deep fry). Με ένα κουτάλι παίρνουμε λίγη ποσότητα ζύμης και τη ρίχνουμε στο καυτό λάδι. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να γεμίσει το σκεύος με το λάδι, ενώ ανακατεύουμε με μια τρυπητή κουτάλα έτσι ώστε οι λουκουμάδες να τηγανιστούν ομοιόμορφα.
Μόλις πάρουν χρυσαφί χρώμα τους βγάζουμε από το λάδι με την τρυπητή κουτάλα και τους τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί για να απορροφηθεί το λάδι. Στη συνέχεια τους βάζουμε σε πιάτα, προσθέτουμε μέλι και κανέλα και σερβίρουμε.
Το αφήνουμε σε ζεστό περιβάλλον για μία ώρα μέχρι να φουσκώσει αρκετά.
Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Θα χρειαστούμε περίπου 1 λίτρο φυτικό λάδι και θα τηγανίσουμε τους λουκουμάδες σε βαθύ τηγάνισμα (deep fry). Με ένα κουτάλι παίρνουμε λίγη ποσότητα ζύμης και τη ρίχνουμε στο καυτό λάδι. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να γεμίσει το σκεύος με το λάδι, ενώ ανακατεύουμε με μια τρυπητή κουτάλα έτσι ώστε οι λουκουμάδες να τηγανιστούν ομοιόμορφα.
Μόλις πάρουν χρυσαφί χρώμα τους βγάζουμε από το λάδι με την τρυπητή κουτάλα και τους τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί για να απορροφηθεί το λάδι. Στη συνέχεια τους βάζουμε σε πιάτα, προσθέτουμε μέλι και κανέλα και σερβίρουμε.