Σοκολατένιο ρολό γεμιστό με άρωμα πορτοκάλι

Εμφανίσεις: 7.080
Σοκολατένιο ρολό γεμιστό με άρωμα πορτοκάλι
Υλικά για το ρολό:
3 αυγά
100 γρ. ζάχαρη
30 γρ. κακάο
80 γρ. αλεύρι λευκό για όλες τις χρήσεις
1 πρέζα αλάτι
15 γρ. μπέικιν πάουντερ

Υλικά για το σιρόπι και τη μους:
350 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
50 ml πορτοκάλι χυμός
250 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
50 γρ. ζάχαρη


Προτεινόμενες μερίδες: 10

Ετικέτες συνταγή με αυγά | συνταγές με αυγά | συνταγές με μπέικιν πάουντερ | μπέικιν πάουντερ | κακάο συνταγή

Εκτέλεση συνταγής

Ανακατεύουμε πολύ καλά τα αβγά με την ζάχαρη. Κοσκινίζουμε το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, το αλεύρι και το αλάτι. Ρίχνουμε το μείγμα μας σε ένα φύλλο σιλικόνης ή σε λαδόκολλα, σκεπάζοντάς το επίσης με μια λαδόκολλα. Ψήνουμε στους 180°C για 8 με 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο. Μόλις ψηθεί, παίρνουμε ένα πανί κουζίνας, το βρέχουμε και βάζουμε πάνω το παντεσπάνι. Λιώνουμε τη ζάχαρη ή το μέλι στον χυμό πορτοκαλιού και με ένα πινέλο βρέχουμε το παντεσπάνι μας. Στη συνέχεια, το τυλίγουμε σε ρολό έτσι ώστε να κρατήσει την υγρασία και να μη στεγνώσει.

Έπειτα, λιώνουμε σε μπεν μαρί 200 γρ. κουβερτούρα με 100 ml κρέμα γάλακτος. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα υπόλοιπα 150 ml κρέμας γάλακτος. Μόλις κρυώσει το μείγμα της σοκολάτας, το ανακατεύουμε με τη σαντιγί με απαλές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω. Στη συνέχεια, ψιλοκόβουμε τα υπόλοιπα 150 γρ. κουβερτούρας και τα ρίχνουμε στο μους που μόλις φτιάξαμε.

Ξετυλίγουμε το ρολό και κόβουμε τις άκρες ώστε να πάρει ορθογώνιο σχήμα. Αδειάζουμε τη μους πάνω από το παντεσπάνι και την αλείφουμε καλά σε όλη την επιφάνεια. Τέλος, τυλίγουμε πάλι σε ρολό και γαρνίρουμε με ζάχαρη άχνη.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες392
Πρωτεΐνες ζωικές2,46 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές2,64 γρ.
Υδατάνθρακες46,05 γρ.
Λιπαρά21,8 γρ.
Σάκχαρα33,97 γρ.
Φυτικές ίνες2,99 γρ.