Panna cotta με σοκολάτα και καφέ

Εμφανίσεις: 6.082
Panna cotta με σοκολάτα και καφέ
Υλικά:
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
10 γρ. καφές espresso
200 ml γάλα φρέσκο πλήρες
200 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
80 γρ. ζάχαρη (3 κουτ. σούπας)
4 γρ. φύλλα ζελατίνης


Προτεινόμενες μερίδες: 8

Ετικέτες συνταγές με σοκολάτα κουβερτούρα | συνταγές με σοκολάτα κουβερτούρα | συνταγή με γάλα φρέσκο πλήρες | σοκολάτα κουβερτούρα συνταγές | καφές espresso | Dark chocolate calories

Εκτέλεση συνταγής

Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη. Μουλιάζουμε τη ζελατίνη με κρύο νερό, τη στύβουμε και την προσθέτουμε στο μείγμα του γάλακτος μαζί με τον καφέ και ανακατεύουμε καλά την κρέμα. Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα και τη ρίχνουμε στην κρέμα πριν κρυώσει, ανακατεύοντας με το σύρμα ( fouet) μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στη συνέχεια, αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.

Τέλος, ρίχνουμε την κρέμα σε 8 φορμάκια και τα βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες. Στη συνέχεια ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες269
Πρωτεΐνες ζωικές1,41 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές1,3 γρ.
Υδατάνθρακες27,45 γρ.
Λιπαρά17,76 γρ.
Σάκχαρα23,24 γρ.
Φυτικές ίνες1,9 γρ.