Εκτέλεση συνταγής
Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη για 8-10 λεπτά, μέχρι το μείγμα να γίνει μια φουσκωτή αφράτη κρέμα. Στο μεταξύ, βάζουμε σε ένα ζεστό μπεν μαρί το βούτυρο με την κουβερτούρα να λιώσουν, ανακατεύοντας καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Περιχύνουμε σιγά-σιγά τη ζεστή σοκολάτα στο μείγμα με τα αυγά και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω, με μια μαρίζ ζαχαροπλαστικής.
Παίρνουμε ένα φύλλο λαδόκολλα και κόβουμε δύο στρογγυλά κομμάτια διαμέτρου 26 εκ. Τοποθετούμε το ένα στη βάση μιας φόρμας με ίδια διάμετρο (26 εκ.) και πάνω περιχύνουμε το μείγμα του γλυκού. Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο λαδόκολλας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, βάζοντας τη φόρμα σε μπεν μαρί, στους 170°C για 1 ώρα.
Στη συνέχεια, αφήνουμε το γλυκό να γίνει χλιαρό, ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε την Duchessa, γαρνιρισμένη –αν προτιμάμε– με ελαφρά χτυπημένη κρέμα γάλακτος.
Περιχύνουμε σιγά-σιγά τη ζεστή σοκολάτα στο μείγμα με τα αυγά και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω, με μια μαρίζ ζαχαροπλαστικής.
Παίρνουμε ένα φύλλο λαδόκολλα και κόβουμε δύο στρογγυλά κομμάτια διαμέτρου 26 εκ. Τοποθετούμε το ένα στη βάση μιας φόρμας με ίδια διάμετρο (26 εκ.) και πάνω περιχύνουμε το μείγμα του γλυκού. Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο λαδόκολλας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, βάζοντας τη φόρμα σε μπεν μαρί, στους 170°C για 1 ώρα.
Στη συνέχεια, αφήνουμε το γλυκό να γίνει χλιαρό, ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε την Duchessa, γαρνιρισμένη –αν προτιμάμε– με ελαφρά χτυπημένη κρέμα γάλακτος.