Εκτέλεση συνταγής
Χτυπάμε τα δύο αυγά, τους κρόκους και 150 γρ. ζάχαρη. Παράλληλα, ζεσταίνουμε το γάλα και διαλύουμε μέσα τη βανίλια. Στη συνέχεια, περιχύνουμε το γάλα αργά στο μείγμα των αυγών, ανακατεύοντας συνέχεια με το σύρμα ( fouet) μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Σε ένα μπρίκι ζεσταίνουμε τις δύο κουταλιές της σούπας νερό μαζί με τα 50 γρ. ζάχαρη, για να καραμελώσουν.
Σε μια μικρή ή μεγάλη φόρμα ρίχνουμε την υγρή καραμέλα από το μπρίκι για να δημιουργηθεί η βάση και στη συνέχεια το μείγμα με τα αυγά και τη ζάχαρη.
Τοποθετούμε τη φόρμα σε μπεν μαρί και τη βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο. Ψήνουμε στους 180°C για 50 λεπτά.
Τέλος, αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και στη συνέχεια το βάζουμε για 3 ώρες στο ψυγείο, πριν το σερβίρουμε.
Σε ένα μπρίκι ζεσταίνουμε τις δύο κουταλιές της σούπας νερό μαζί με τα 50 γρ. ζάχαρη, για να καραμελώσουν.
Σε μια μικρή ή μεγάλη φόρμα ρίχνουμε την υγρή καραμέλα από το μπρίκι για να δημιουργηθεί η βάση και στη συνέχεια το μείγμα με τα αυγά και τη ζάχαρη.
Τοποθετούμε τη φόρμα σε μπεν μαρί και τη βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο. Ψήνουμε στους 180°C για 50 λεπτά.
Τέλος, αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και στη συνέχεια το βάζουμε για 3 ώρες στο ψυγείο, πριν το σερβίρουμε.