Βελούδινη κρέμα καραμελέ

Εμφανίσεις: 14.879
Βελούδινη κρέμα καραμελέ
Υλικά :
50 ml νερό
600 ml γάλα φρέσκο πλήρες
2 αυγά
1 βανίλια
200 γρ. ζάχαρη
3 κρόκοι αυγού


Προτεινόμενες μερίδες: 6

Ετικέτες νερό συνταγές | συνταγή με γάλα φρέσκο πλήρες | συνταγές με κρόκοι αυγού | αυγά | νερό συνταγές | Cake calories

Εκτέλεση συνταγής

Χτυπάμε τα δύο αυγά, τους κρόκους και 150 γρ. ζάχαρη. Παράλληλα, ζεσταίνουμε το γάλα και διαλύουμε μέσα τη βανίλια. Στη συνέχεια, περιχύνουμε το γάλα αργά στο μείγμα των αυγών, ανακατεύοντας συνέχεια με το σύρμα ( fouet) μέχρι να λιώσει  η ζάχαρη.

Σε ένα μπρίκι ζεσταίνουμε τις δύο κουταλιές της σούπας νερό μαζί με τα 50 γρ. ζάχαρη, για να καραμελώσουν.

Σε μια μικρή ή μεγάλη φόρμα ρίχνουμε την υγρή καραμέλα από το μπρίκι για να δημιουργηθεί η βάση και στη συνέχεια το μείγμα με τα αυγά και τη ζάχαρη.

Τοποθετούμε τη φόρμα σε μπεν μαρί και τη βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο. Ψήνουμε στους 180°C για 50 λεπτά.

Τέλος, αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και στη συνέχεια το βάζουμε για 3 ώρες στο ψυγείο, πριν το σερβίρουμε.

 

 
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες248
Πρωτεΐνες ζωικές6,98 γρ.
Υδατάνθρακες40,25 γρ.
Λιπαρά7,91 γρ.
Σάκχαρα39,89 γρ.