Τούρτα με μους λευκής σοκολάτας και φράουλες

Εμφανίσεις: 6.877
Τούρτα με μους λευκής σοκολάτας και φράουλες
Υλικά για το παντεσπάνι:
4 αυγά
1 βανίλια
125 γρ. ζάχαρη
30 γρ. κακάο
125 γρ. αλεύρι λευκό για όλες τις χρήσεις

Υλικά για τη μους σοκολάτας:
1 λίτρο κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά (χτυπημένη σαντιγί)
500 γρ. σοκολάτα λευκή

Υλικά για το σιρόπι:
30 ml ρούμι λευκό
100 ml νερό
100 γρ. ζάχαρη

Υλικά για το ντεκόρ:
500 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά (χτυπημένη σαντιγί)
500 γρ. φράουλες


Προτεινόμενες μερίδες: 12

Ετικέτες συνταγές με αυγά | συνταγή με αυγά | συνταγές με αυγά | κακάο | συνταγή με κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά | Oats calories

Εκτέλεση συνταγής

Στο μπολ του μίξερ βάζουμε τα αυγά και τη ζάχαρη για το παντεσπάνι. Τα χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν και στη συνέχεια προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι. Τέλος, ρίχνουμε το κακάο με τη βανίλια. Ψήνουμε σε ταψί 26 εκ. στους 180°C για 35-40 λεπτά χωρίς να ανοίξουμε το φούρνο κατά τη διάρκεια του ψησίματος.

Στο μεταξύ, φτιάχνουμε τη μους σοκολάτας. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος και την αφήνουμε στην άκρη. Στη συνέχεια, λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα και τέλος, την ανακατεύουμε με τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος.

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι και μόλις βράσουν, αφαιρούμε το σκεύος από την εστία και το αφήνουμε να κρυώσει.

Αφού ξεφορμάρουμε το παντεσπάνι και κρυώσει, το χωρίζουμε στη μέση δημιουργώντας δύο δίσκους. Βάζουμε τον ένα δίσκο σε μια πιατέλα και με ένα πινέλο το σιροπιάζουμε με το σιρόπι που έχουμε ετοιμάσει. Βάζουμε από πάνω τη μους σοκολάτας, κρατώντας λίγη στην άκρη για ντεκόρ. Στρώνουμε και τις φράουλες, κομμένες σε λεπτές φέτες, κρατώντας κι από αυτές λίγες για ντεκόρ. Σκεπάζουμε με το δεύτερο δίσκο από το παντεσπάνι, σιροπιάζουμε και γαρνίρουμε με τη μους και τις φράουλες που έχουμε κρατήσει.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες811
Πρωτεΐνες ζωικές7,42 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές1,36 γρ.
Υδατάνθρακες61,91 γρ.
Λιπαρά58,98 γρ.
Σάκχαρα45,98 γρ.
Φυτικές ίνες0,37 γρ.