Εκτέλεση συνταγής
Στο μπολ του μίξερ βάζουμε τα αυγά και τη ζάχαρη για το παντεσπάνι. Τα χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν και στη συνέχεια προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι. Τέλος, ρίχνουμε το κακάο με τη βανίλια. Ψήνουμε σε ταψί 26 εκ. στους 180°C για 35-40 λεπτά χωρίς να ανοίξουμε το φούρνο κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
Στο μεταξύ, φτιάχνουμε τη μους σοκολάτας. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος και την αφήνουμε στην άκρη. Στη συνέχεια, λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα και τέλος, την ανακατεύουμε με τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι και μόλις βράσουν, αφαιρούμε το σκεύος από την εστία και το αφήνουμε να κρυώσει.
Αφού ξεφορμάρουμε το παντεσπάνι και κρυώσει, το χωρίζουμε στη μέση δημιουργώντας δύο δίσκους. Βάζουμε τον ένα δίσκο σε μια πιατέλα και με ένα πινέλο το σιροπιάζουμε με το σιρόπι που έχουμε ετοιμάσει. Βάζουμε από πάνω τη μους σοκολάτας, κρατώντας λίγη στην άκρη για ντεκόρ. Στρώνουμε και τις φράουλες, κομμένες σε λεπτές φέτες, κρατώντας κι από αυτές λίγες για ντεκόρ. Σκεπάζουμε με το δεύτερο δίσκο από το παντεσπάνι, σιροπιάζουμε και γαρνίρουμε με τη μους και τις φράουλες που έχουμε κρατήσει.
Στο μεταξύ, φτιάχνουμε τη μους σοκολάτας. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος και την αφήνουμε στην άκρη. Στη συνέχεια, λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα και τέλος, την ανακατεύουμε με τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι και μόλις βράσουν, αφαιρούμε το σκεύος από την εστία και το αφήνουμε να κρυώσει.
Αφού ξεφορμάρουμε το παντεσπάνι και κρυώσει, το χωρίζουμε στη μέση δημιουργώντας δύο δίσκους. Βάζουμε τον ένα δίσκο σε μια πιατέλα και με ένα πινέλο το σιροπιάζουμε με το σιρόπι που έχουμε ετοιμάσει. Βάζουμε από πάνω τη μους σοκολάτας, κρατώντας λίγη στην άκρη για ντεκόρ. Στρώνουμε και τις φράουλες, κομμένες σε λεπτές φέτες, κρατώντας κι από αυτές λίγες για ντεκόρ. Σκεπάζουμε με το δεύτερο δίσκο από το παντεσπάνι, σιροπιάζουμε και γαρνίρουμε με τη μους και τις φράουλες που έχουμε κρατήσει.