Καρυδόπιτα

Εμφανίσεις: 7.382
Καρυδόπιτα
Υλικά για την καρυδόπιτα:
200 γρ. καρύδια
7 αυγά
150 γρ. ζάχαρη
150 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
20 γρ. μπέικιν πάουντερ

Υλικά για το σιρόπι:
700 ml νερό
40 ml χυμός λεμονιού φρέσκος
500 γρ. ζάχαρη
7 πρέζες κανέλλα (σκόνη)
2 γαρίφαλα


Προτεινόμενες μερίδες: 10

Ετικέτες χυμός λεμονιού φρέσκος | νερό συνταγές | σιμιγδάλι ψιλό | συνταγές με αυγά | συνταγές με μπέικιν πάουντερ | Pasta calories

Εκτέλεση συνταγής

Θρυμματίζουμε τα καρύδια στο μπλέντερ. Στη συνέχεια, χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ για 5 λεπτά. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με μια μαρίζ ζαχαροπλαστικής.

Ψήνουμε το μείγμα μας στους 200°C για 20 με 25 λεπτά.

Όταν είναι έτοιμη η καρυδόπιτα και αφού έχει κρυώσει, βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι και τη σιροπιάζουμε.

 

 
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες513
Πρωτεΐνες ζωικές4,4 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές2,86 γρ.
Υδατάνθρακες69,54 γρ.
Λιπαρά17,08 γρ.
Σάκχαρα68,77 γρ.
Φυτικές ίνες0,12 γρ.