Εκτέλεση συνταγής
Ετοιμάζουμε την κρέμα μανταρίνι: Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα (χωρίς να το αφήσουμε να βράσει) μαζί με την κρέμα γάλακτος και τον χυμό και το ξύσμα από μανταρίνι.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε σε κρέμα τους κρόκους, τα αυγά ολόκληρα, το κορν φλάουερ, τη ζάχαρη και τη βανίλια. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το μείγμα γάλακτος και μανταρινιού στο μείγμα των αυγών ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Κατόπιν, ρίχνουμε το μείγμα πάλι στην κατσαρόλα και το αφήνουμε να βράσει σε σιγανή φωτιά μέχρι να δέσει η κρέμα. Σβήνουμε το μάτι και με το σύρμα ( fouet) χτυπάμε με δύναμη την κρέμα για να γίνει λεία και την απλώνουμε σε ένα πλατύ σκεύος που να τη χωράει, την καλύπτουμε με μεμβράνη έτσι ώστε να εφάπτεται και την αφήνουμε να κρυώσει.
Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε το μείγμα για τα σουφλέ Λιώνουμε το βούτυρο και τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη για αρκετή ώρα, μέχρι να ασπρίσει το μείγμα.
Με μια σπάτουλα μαρίζ ανακατεύουμε το μείγμα της ζάχαρης και των αυγών με τη λιωμένη σοκολάτα και το βούτυρο, κάνοντας απαλές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω για να μη χάσει τον όγκο του.
Συμπληρώνουμε την κρέμα γάλακτος και το αλεύρι κοσκινισμένο και λίγο-λίγο και ανακατεύουμε απαλά. Βάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα βουτυρωμένη και αλευρωμένη.
Γεμίζουμε τα φορμάκια με διάμετρο 8 cm (ή μία μεγάλη φόρμα) κάνοντας τη βάση με το μείγμα της σοκολάτας και με τη στάθμη του λίγο πάνω από τη μέση. Στη συνέχεια τα τοποθετούμε στο ψυγείο για 10 λεπτά μέχρι να σφίξει η σοκολάτα.
Βγάζουμε τα φορμάκια απ’ το ψυγείο και τα γεμίζουμε με την κρέμα μανταρίνι, που την έχουμε βάλει σε κορνέ ζαχαροπλαστικής.
Τέλος, βάζουμε τα σουφλέ σε προθερμασμένο φούρνο και τα ψήνουμε σε θερμοκρασία 210°C για 8 λεπτά (αν βάλουμε το μείγμα σε μία φόρμα, ψήνουμε για 12 λεπτά).
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε σε κρέμα τους κρόκους, τα αυγά ολόκληρα, το κορν φλάουερ, τη ζάχαρη και τη βανίλια. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το μείγμα γάλακτος και μανταρινιού στο μείγμα των αυγών ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Κατόπιν, ρίχνουμε το μείγμα πάλι στην κατσαρόλα και το αφήνουμε να βράσει σε σιγανή φωτιά μέχρι να δέσει η κρέμα. Σβήνουμε το μάτι και με το σύρμα ( fouet) χτυπάμε με δύναμη την κρέμα για να γίνει λεία και την απλώνουμε σε ένα πλατύ σκεύος που να τη χωράει, την καλύπτουμε με μεμβράνη έτσι ώστε να εφάπτεται και την αφήνουμε να κρυώσει.
Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε το μείγμα για τα σουφλέ Λιώνουμε το βούτυρο και τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη για αρκετή ώρα, μέχρι να ασπρίσει το μείγμα.
Με μια σπάτουλα μαρίζ ανακατεύουμε το μείγμα της ζάχαρης και των αυγών με τη λιωμένη σοκολάτα και το βούτυρο, κάνοντας απαλές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω για να μη χάσει τον όγκο του.
Συμπληρώνουμε την κρέμα γάλακτος και το αλεύρι κοσκινισμένο και λίγο-λίγο και ανακατεύουμε απαλά. Βάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα βουτυρωμένη και αλευρωμένη.
Γεμίζουμε τα φορμάκια με διάμετρο 8 cm (ή μία μεγάλη φόρμα) κάνοντας τη βάση με το μείγμα της σοκολάτας και με τη στάθμη του λίγο πάνω από τη μέση. Στη συνέχεια τα τοποθετούμε στο ψυγείο για 10 λεπτά μέχρι να σφίξει η σοκολάτα.
Βγάζουμε τα φορμάκια απ’ το ψυγείο και τα γεμίζουμε με την κρέμα μανταρίνι, που την έχουμε βάλει σε κορνέ ζαχαροπλαστικής.
Τέλος, βάζουμε τα σουφλέ σε προθερμασμένο φούρνο και τα ψήνουμε σε θερμοκρασία 210°C για 8 λεπτά (αν βάλουμε το μείγμα σε μία φόρμα, ψήνουμε για 12 λεπτά).