Τραγανή μαρέγκα

Εμφανίσεις: 8.233
Τραγανή μαρέγκα
Υλικά:
2 ml άρωμα βιολέτας (violet essence) (3 σταγόνες)
100 γρ. ασπράδια αυγού
200 γρ. ζάχαρη (κρυσταλλική)


Προτεινόμενες μερίδες: 10

Ετικέτες άρωμα βιολέτας (violet essence) | συνταγή με άρωμα βιολέτας (violet essence) | συνταγή με ζάχαρη | | | Flour calories

Εκτέλεση συνταγής

Με τα υλικά της συνταγής παρασκευάζουμε 250 γρ. μαρέγκα ή 10 μέτριες μαρέγκες.

Ετοιμάζουμε τη μαρέγκα χτυπώντας μαζί σε μια ανοιξείδωτη μπασίνα τα ασπράδια με τη ζάχαρη, σε ένα ζεστό μπεν μπαρί, ώστε να λιώσει η ζάχαρη και να δέσει με τα ασπράδια. Όταν ζεσταθεί το μείγμα της μαρέγκας, το βγάζουμε από το μπεν μαρί και το ρίχνουμε στο μπολ του μίξερ. Χτυπάμε με το σύρμα για 6-7 λεπτά και λίγο πριν κλείσουμε το μίξερ, προσθέτουμε το άρωμα βιολέτας.

Με ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής ή με ένα κουτάλι δημιουργούμε τις μαρέγκες μας σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τις ψήνουμε στους 120°C για 2 ώρες τουλάχιστον.

 
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες84
Πρωτεΐνες ζωικές1,09 γρ.
Υδατάνθρακες20,98 γρ.
Λιπαρά0,02 γρ.
Σάκχαρα20,92 γρ.