Εκτέλεση συνταγής
Με τα υλικά της συνταγής παρασκευάζουμε 250 γρ. μαρέγκα ή 10 μέτριες μαρέγκες.
Ετοιμάζουμε τη μαρέγκα χτυπώντας μαζί σε μια ανοιξείδωτη μπασίνα τα ασπράδια με τη ζάχαρη, σε ένα ζεστό μπεν μπαρί, ώστε να λιώσει η ζάχαρη και να δέσει με τα ασπράδια. Όταν ζεσταθεί το μείγμα της μαρέγκας, το βγάζουμε από το μπεν μαρί και το ρίχνουμε στο μπολ του μίξερ. Χτυπάμε με το σύρμα για 6-7 λεπτά και λίγο πριν κλείσουμε το μίξερ, προσθέτουμε το άρωμα βιολέτας.
Με ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής ή με ένα κουτάλι δημιουργούμε τις μαρέγκες μας σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τις ψήνουμε στους 120°C για 2 ώρες τουλάχιστον.
Ετοιμάζουμε τη μαρέγκα χτυπώντας μαζί σε μια ανοιξείδωτη μπασίνα τα ασπράδια με τη ζάχαρη, σε ένα ζεστό μπεν μπαρί, ώστε να λιώσει η ζάχαρη και να δέσει με τα ασπράδια. Όταν ζεσταθεί το μείγμα της μαρέγκας, το βγάζουμε από το μπεν μαρί και το ρίχνουμε στο μπολ του μίξερ. Χτυπάμε με το σύρμα για 6-7 λεπτά και λίγο πριν κλείσουμε το μίξερ, προσθέτουμε το άρωμα βιολέτας.
Με ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής ή με ένα κουτάλι δημιουργούμε τις μαρέγκες μας σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τις ψήνουμε στους 120°C για 2 ώρες τουλάχιστον.