Εκτέλεση συνταγής
Λιώνουμε σε μπεν μαρί το βούτυρο με τη σοκολάτα. Στη συνέχεια, τρίβουμε στο μπλέντερ τα αμύγδαλα και τα φουντούκια και τα προσθέτουμε στα κορν φλέικς.
Συμπληρώνουμε τη σοκολάτα με το λιωμένο βούτυρο στο μείγμα με τα κορν φλέικς και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα, πιέζουμε καλά για να σχηματιστεί η βάση μας και τη βάζουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο.
Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε την κρέμα. Βάζουμε τη ζελατίνη να μαλακώσει σε παγωμένο νερό και την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί χωρίς να βράσει.
Στη συνέχεια, στραγγίζουμε τη ζελατίνη και τη συμπληρώνουμε μαζί με τη ζάχαρη στη ζεστή κρέμα γάλακτος.
Τέλος, χτυπάμε με το σύρμα ( fouet) ζαχαροπλαστικής την κρέμα γάλακτος με το τυρί ricotta μέχρι το μείγμα να γίνει λείο (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα μπλέντερ χειρός, για να γίνει η κρέμα μας βελούδινη χωρίς να σβολιάσει). Ρίχνουμε την κρέμα πάνω από τη βάση που ετοιμάσαμε. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο όλη τη νύχτα και την επομένη το σερβίρουμε με φρέσκα μούρα ή μαρμελάδα της αρεσκείας μας.
Συμπληρώνουμε τη σοκολάτα με το λιωμένο βούτυρο στο μείγμα με τα κορν φλέικς και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα, πιέζουμε καλά για να σχηματιστεί η βάση μας και τη βάζουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο.
Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε την κρέμα. Βάζουμε τη ζελατίνη να μαλακώσει σε παγωμένο νερό και την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί χωρίς να βράσει.
Στη συνέχεια, στραγγίζουμε τη ζελατίνη και τη συμπληρώνουμε μαζί με τη ζάχαρη στη ζεστή κρέμα γάλακτος.
Τέλος, χτυπάμε με το σύρμα ( fouet) ζαχαροπλαστικής την κρέμα γάλακτος με το τυρί ricotta μέχρι το μείγμα να γίνει λείο (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα μπλέντερ χειρός, για να γίνει η κρέμα μας βελούδινη χωρίς να σβολιάσει). Ρίχνουμε την κρέμα πάνω από τη βάση που ετοιμάσαμε. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο όλη τη νύχτα και την επομένη το σερβίρουμε με φρέσκα μούρα ή μαρμελάδα της αρεσκείας μας.