Ελαφρύ cheese cake με δημητριακά, ricotta και μούρα

Εμφανίσεις: 4.997
Ελαφρύ cheese cake με δημητριακά, ricotta και μούρα
Υλικά για την τραγανή βάση:
100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
50 γρ. φουντούκια
100 γρ. corn flakes (κορν φλέικς)
50 γρ. βούτυρο
50 γρ. αμύγδαλα

Υλικά για την κρέμα:
500 γρ. τυρί ricotta (ρικότα) νωπό (ή ανθότυρο)
250 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
100 γρ. ζάχαρη (5 κουτ. σούπας)
8 γρ. φύλλα ζελατίνης

Υλικά για το γαρνίρισμα:
250 γρ. μούρα (ή μαρμελάδα)


Προτεινόμενες μερίδες: 10

Ετικέτες φουντούκια | ζάχαρη | σοκολάτα κουβερτούρα | corn flakes (κορν φλέικς) | corn flakes (κορν φλέικς) συνταγή | Lamb calories

Εκτέλεση συνταγής

Λιώνουμε σε μπεν μαρί το βούτυρο με τη σοκολάτα. Στη συνέχεια, τρίβουμε στο μπλέντερ τα αμύγδαλα και τα φουντούκια και τα προσθέτουμε στα κορν φλέικς.

Συμπληρώνουμε τη σοκολάτα με το λιωμένο βούτυρο στο μείγμα με τα κορν φλέικς και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα, πιέζουμε καλά για να σχηματιστεί η βάση μας και τη βάζουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο.

Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε την κρέμα. Βάζουμε τη ζελατίνη να μαλακώσει σε παγωμένο νερό και την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί χωρίς να βράσει.

Στη συνέχεια, στραγγίζουμε τη ζελατίνη και τη συμπληρώνουμε μαζί με τη ζάχαρη στη ζεστή κρέμα γάλακτος.

Τέλος, χτυπάμε με το σύρμα ( fouet) ζαχαροπλαστικής την κρέμα γάλακτος με το τυρί ricotta μέχρι το μείγμα να γίνει λείο (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα μπλέντερ χειρός, για να γίνει η κρέμα μας βελούδινη χωρίς να σβολιάσει). Ρίχνουμε την κρέμα πάνω από τη βάση που ετοιμάσαμε. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο όλη τη νύχτα και την επομένη το σερβίρουμε με φρέσκα μούρα ή μαρμελάδα της αρεσκείας μας.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες390
Πρωτεΐνες ζωικές5,37 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές3 γρ.
Υδατάνθρακες34,6 γρ.
Λιπαρά27,49 γρ.
Σάκχαρα18,34 γρ.
Φυτικές ίνες2,29 γρ.