Μαλακό κέικ με εσπεριδοειδή και σοκολάτα γάλακτος

Εμφανίσεις: 6.059
Μαλακό κέικ με εσπεριδοειδή και σοκολάτα γάλακτος
Υλικά:
150 γρ. σοκολάτα γάλακτος
10 γρ. ξύσμα πορτοκαλιού (1 κουτ. σούπας)
10 γρ. ξύσμα λεμονιού (1 κουτ. σούπας)
10 ml γάλα φρέσκο πλήρες (2 κουτ. σούπας)
20 γρ. βούτυρο
170 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
95 γρ. αμύγδαλα
4 αυγά
125 γρ. ζάχαρη
40 γρ. ζάχαρη άχνη
60 γρ. αλεύρι λευκό για όλες τις χρήσεις
1 πρέζα αλάτι
10 γρ. μπέικιν πάουντερ (1 κουτ. γλυκού)


Προτεινόμενες μερίδες: 8

Ετικέτες : κέικ με σοκολάτα γάλακτος: γεμιστό κέικ: κέικ με πορτοκάλι | Amaranth calories

Εκτέλεση συνταγής

Με το μπλέντερ χειρός θρυμματίζουμε τα 100 γρ. σοκολάτας, τα αμύγδαλα, το ξύσμα λεμονιού και το ξύσμα πορτοκαλιού.

Στη συνέχεια, στο μείγμα της σοκολάτας προσθέτουμε και το αλεύρι.

Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη, προσθέτουμε με τη σειρά τα υπόλοιπα υλικά: το μείγμα της σοκολάτας, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και το γάλα ζεστό, ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω.

Βουτυρώνουμε καλά μια ανοιγόμενη φόρμα 24 εκ. και ρίχνουμε το μείγμα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C για 45 λεπτά και αφήνουμε το κέικ να κρυώσει.

Στη συνέχεια, το βγάζουμε από τη φόρμα και το κόβουμε στη μέση οριζόντια. Λιώνουμε την υπόλοιπη σοκολάτα σε μπεν μαρί και τη ρίχνουμε στη βάση του κέικ. Γεμίζουμε με τη σαντιγί που πήραμε, αφού χτυπήσαμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη.

Σκεπάζουμε με το πάνω μέρος του κέικ και το αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει για 20 λεπτά. Τέλος, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και διακοσμούμε με νιφάδες σοκολάτας .
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες412
Πρωτεΐνες ζωικές3,7 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές4,41 γρ.
Υδατάνθρακες42,1 γρ.
Λιπαρά24,09 γρ.
Σάκχαρα32,69 γρ.
Φυτικές ίνες2,25 γρ.