Εκτέλεση συνταγής
Με το μπλέντερ χειρός θρυμματίζουμε τα 100 γρ. σοκολάτας, τα αμύγδαλα, το ξύσμα λεμονιού και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Στη συνέχεια, στο μείγμα της σοκολάτας προσθέτουμε και το αλεύρι.
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη, προσθέτουμε με τη σειρά τα υπόλοιπα υλικά: το μείγμα της σοκολάτας, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και το γάλα ζεστό, ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω.
Βουτυρώνουμε καλά μια ανοιγόμενη φόρμα 24 εκ. και ρίχνουμε το μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C για 45 λεπτά και αφήνουμε το κέικ να κρυώσει.
Στη συνέχεια, το βγάζουμε από τη φόρμα και το κόβουμε στη μέση οριζόντια. Λιώνουμε την υπόλοιπη σοκολάτα σε μπεν μαρί και τη ρίχνουμε στη βάση του κέικ. Γεμίζουμε με τη σαντιγί που πήραμε, αφού χτυπήσαμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη.
Σκεπάζουμε με το πάνω μέρος του κέικ και το αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει για 20 λεπτά. Τέλος, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και διακοσμούμε με νιφάδες σοκολάτας .
Στη συνέχεια, στο μείγμα της σοκολάτας προσθέτουμε και το αλεύρι.
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη, προσθέτουμε με τη σειρά τα υπόλοιπα υλικά: το μείγμα της σοκολάτας, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και το γάλα ζεστό, ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω.
Βουτυρώνουμε καλά μια ανοιγόμενη φόρμα 24 εκ. και ρίχνουμε το μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C για 45 λεπτά και αφήνουμε το κέικ να κρυώσει.
Στη συνέχεια, το βγάζουμε από τη φόρμα και το κόβουμε στη μέση οριζόντια. Λιώνουμε την υπόλοιπη σοκολάτα σε μπεν μαρί και τη ρίχνουμε στη βάση του κέικ. Γεμίζουμε με τη σαντιγί που πήραμε, αφού χτυπήσαμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη.
Σκεπάζουμε με το πάνω μέρος του κέικ και το αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει για 20 λεπτά. Τέλος, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και διακοσμούμε με νιφάδες σοκολάτας .