Η τέλεια λεμονόπιτα

Εμφανίσεις: 28.404
Η τέλεια λεμονόπιτα
Υλικά :
5 γρ. ξύσμα λεμονιού (από 3 λεμόνια)
250 γρ. γιαούρτι πλήρες
250 ml ηλιέλαιο
4 αυγά
1 βανίλια
250 γρ. ζάχαρη
500 γρ. φύλλο κρούστας
20 γρ. μπέικιν πάουντερ

Υλικά για το σιρόπι:
250 ml νερό
30 ml χυμός λεμονιού φρέσκος
250 γρ. ζάχαρη


Προτεινόμενες μερίδες: 8

Ετικέτες συνταγή με ηλιέλαιο | γιαούρτι πλήρες | ηλιέλαιο | συνταγή με ξύσμα λεμονιού | συνταγές με μπέικιν πάουντερ | Peanuts calories

Εκτέλεση συνταγής

Στο μπολ του μίξερ βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από το φύλλο κρούστας.

Όταν το μείγμα γίνει χυλός, ρίχνουμε το φύλλο κρούστας, αφού πρώτα το κόψουμε σε μικρά κομμάτια και ανακατεύουμε.

Λαδώνουμε ένα ταψί και ρίχνουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για μισή ώρα.

Όταν κρυώσει η λεμονόπιτα, φτιάχνουμε το σιρόπι και το περιχύνουμε ζεστό πάνω από το γλυκό.

Σερβίρουμε με παγωτό καϊμάκι.

 

Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες819
Πρωτεΐνες ζωικές5,15 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές5,63 γρ.
Υδατάνθρακες103,8 γρ.
Λιπαρά36,58 γρ.
Σάκχαρα66,3 γρ.
Φυτικές ίνες0,03 γρ.