Εκτέλεση συνταγής
Η κρέμα chantilly: Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα (χωρίς να το αφήσουμε να βράσει) μαζί με 300 ml κρέμα γάλακτος.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε σε κρέμα τους κρόκους, τα αυγά ολόκληρα, το κορν φλάουερ, τη ζάχαρη και τη βανίλια. Στη συνέχεια, ρίχνουμε τα 2/3 του μείγματος από το γάλα και την κρέμα γάλακτος, στο μείγμα των αυγών ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Κατόπιν, ρίχνουμε το μείγμα πάλι στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα και κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να βράσει σε σιγανή φωτιά μέχρι να δέσει η κρέμα. Σβήνουμε το μάτι και με το σύρμα ( fouet) χτυπάμε με δύναμη την κρέμα για να γίνει λεία και την απλώνουμε σε ένα πλατύ σκεύος που να τη χωράει, την καλύπτουμε με μεμβράνη έτσι ώστε να εφάπτεται και την αφήνουμε να κρυώσει. Στη συνέχεια τη βάζουμε στο ψυγείο για 5-6 ώρες.
Όταν παγώσει καλά η κρέμα, τη βγάζουμε από το ψυγείο και τη ρίχνουμε στο μπολ του μίξερ. Τη χτυπάμε με το φτερό ώστε να γίνει λεία και ομοιογενής, την αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και την αφήνουμε στην άκρη.
Πλένουμε πολύ καλά τον κάδο του μίξερ με παγωμένο νερό, τον στεγνώνουμε και χτυπάμε με το σύρμα 750 ml κρέμα γάλακτος φυτική μέχρι να γίνει σφιχτή. Τέλος, με μια μαρίζ ανακατεύουμε τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος με την κρέμα ζαχαροπλαστικής που έχουμε ετοιμάσει και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο σκεπασμένο με μεμβράνη.
Ψήνουμε τα φύλλα σφολιάτας στους 170°C για 35 λεπτά μέχρι να ροδίσουν, αφού προηγουμένως τα τρυπήσουμε με ένα πιρούνι και τα πασπαλίσουμε με ζάχαρη άχνη.
Πλένουμε πολύ καλά τις φράουλες, τις κόβουμε σε λεπτό brunoise και τις μαρινάρουμε με 60 γρ. ζάχαρη και τον χυμό από 2 λεμόνια, ανακατεύοντας για αρκεετή ώρα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Συνθέτουμε το σπασμένο μιλφέιγ για να το σερβίρουμε: Σε ένα πιάτο βάζουμε την κρέμα chantilly ως βάση του γλυκού. Σπάμε τα ψημένα φύλλα της σφολιάτας σε μυτερά κομμάτια και τα καρφώνουμε στην κρέμα. Τέλος, προσθέτουμε τις μαριναρισμένες φράουλες και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.