Παγωτό με καρύδια, καραμελωμένο πορτοκάλι και σοκολάτα

Εμφανίσεις: 4.640
Παγωτό με καρύδια, καραμελωμένο πορτοκάλι και σοκολάτα
Υλικά:
1 πορτοκάλι (ακέρωτο)
60 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
100 γρ. καρύδια (ξεφλουδισμένα)
250 ml γάλα φρέσκο πλήρες
250 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
1 βανίλια
320 γρ. ζάχαρη
5 κρόκοι αυγού


Προτεινόμενες μερίδες: 6

Ετικέτες συνταγές με σοκολάτα κουβερτούρα | συνταγές με κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά | πορτοκάλι | γάλα φρέσκο πλήρες | πορτοκάλι συνταγές | Oil calories

Εκτέλεση συνταγής

Ξεφλουδίζουμε το πορτοκάλι μαζί με το λευκό μέρος και το κόβουμε σε λωρίδες julienne πάχους μισού εκατοστού. Βάζουμε τις φλούδες σε μια κατσαρόλα, τις σκεπάζουμε με νερό και τις βάζουμε να πάρουν βράση για λίγα λεπτά. Τις σουρώνουμε και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλες δύο φορές.

Σε ένα κατσαρολάκι ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας 300 ml νερό με 200 γρ. ζάχαρη και μόλις πάρουν βράση, ρίχνουμε τις φλούδες πορτοκαλιού και τις αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 15-20 λεπτά. Σβήνουμε την εστία και τις αφήνουμε να κρυώσουν μέσα στο σιρόπι. Στη συνέχεια τις στραγγίζουμε και τις τοποθετούμε σε μια λαδόκολλα και τις αφήνουμε να στεγνώσουν για ένα βράδυ.

Ψιλοκόβουμε τα καρύδια στο μπλέντερ και τα ανακατεύουμε με 80 γρ. ζάχαρη. Σε ένα κατσαρολάκι ανακατεύουμε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη, προσθέτουμε το γάλα με την κρέμα γάλακτος αφού τα ζεστάνουμε πρώτα, τη βανίλια και τέλος το μείγμα των καρυδιών με τη ζάχαρη. Τα ανακατεύουμε και τα βάζουμε στη φωτιά, χωρίς να αφήσουμε να ξεπεράσουν τους 82°C και να βράσουν.

Σβήνουμε την εστία, αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και προσθέτουμε 40 γρ. από τις ζαχαρωμένες φλούδες πορτοκαλιού, αφού τις ψιλοκόψουμε. Ανακατεύουμε το μείγμα και το βάζουμε στην κατάψυξη για μερικές ώρες.

Όταν το παγωτό είναι έτοιμο, προσθέτουμε τη σοκολάτα, αφού πρώτα τη λιώσουμε σε χλιαρό μπεν μαρί και την αφήσουμε να κρυώσει. Ανακατεύουμε γρήγορα το μείγμα και το σερβίρουμε γαρνίροντάς το με τις υπόλοιπες καραμελωμένες φλούδες πορτοκαλιού.

Tip: Μπορούμε να ετοιμάσουμε τις καραμελωμένες φλούδες και να τις αποθηκεύσουμε για αρκετό καιρό στο ψυγείο, σε ένα κουτί κλεισμένο αεροστεγώς. Μπορούμε να τις χρησιμοποιήσουμε για να διακοσμήσουμε κέικ κ.λπ. Αν θέλουμε να μειώσουμε το χρόνο προετοιμασίας του παγωτού, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έτοιμες καραμελωμένες φλούδες του εμπορίου.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες608
Πρωτεΐνες ζωικές4,98 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές2,9 γρ.
Υδατάνθρακες66,59 γρ.
Λιπαρά35,09 γρ.
Σάκχαρα62,87 γρ.
Φυτικές ίνες0,86 γρ.