Εκτέλεση συνταγής
Ζύμη για τα ravioli: Ζυμώνουμε το αλεύρι με τα αυγά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κρασί και το αλάτι και δουλεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Τυλίγουμε τη ζύμη σε πλαστική μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο να «ξεκουραστεί» για 30 λεπτά τουλάχιστον πριν τη χρησιμοποιήσουμε (pasta fresca).
Γέμιση για τα ravioli: Κόβουμε το στήθος του κοτόπουλου σε μικρά κομμάτια και το τσιγαρίζουμε σε ένα τηγάνι μαζί με τα καρύδια και μία κουταλιά της σούπας βούτυρο, αφήνοντάς το να πάρει χρώμα. Ξεφλουδίζουμε τους χουρμάδες, αφαιρούμε τα κουκούτσια και τους ψιλοκόβουμε. Πολτοποιούμε το κοτόπουλο με τα καρύδια και τον ζωμό τους μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Προσθέτουμε δύο πρέζες αλάτι και μία πρέζα πιπέρι και τους ψιλοκομμένους χουρμάδες.
Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και φτιάχνουμε τα ravioli σύμφωνα με τις οδηγίες που θα βρείτε εδώ.
Στη συνέχεια, τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 5-6 λεπτά. Στο μεταξύ, λιώνουμε 100 γρ. βούτυρο σε μπεν μαρί και το αρωματίζουμε με το δεντρολίβανο ψιλοκομμένο και μία πρέζα πιπέρι.
Στραγγίζουμε τα ravioli και τα ανακατεύουμε με το βούτυρο σε ένα ρηχό σκεύος, προσθέτοντας και 2-3 κουταλιές της σούπας από το νερό του μαγειρέματος. Τα σερβίρουμε αμέσως με τριμμένο Parmigiano-Reggiano.
Γέμιση για τα ravioli: Κόβουμε το στήθος του κοτόπουλου σε μικρά κομμάτια και το τσιγαρίζουμε σε ένα τηγάνι μαζί με τα καρύδια και μία κουταλιά της σούπας βούτυρο, αφήνοντάς το να πάρει χρώμα. Ξεφλουδίζουμε τους χουρμάδες, αφαιρούμε τα κουκούτσια και τους ψιλοκόβουμε. Πολτοποιούμε το κοτόπουλο με τα καρύδια και τον ζωμό τους μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Προσθέτουμε δύο πρέζες αλάτι και μία πρέζα πιπέρι και τους ψιλοκομμένους χουρμάδες.
Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και φτιάχνουμε τα ravioli σύμφωνα με τις οδηγίες που θα βρείτε εδώ.
Στη συνέχεια, τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 5-6 λεπτά. Στο μεταξύ, λιώνουμε 100 γρ. βούτυρο σε μπεν μαρί και το αρωματίζουμε με το δεντρολίβανο ψιλοκομμένο και μία πρέζα πιπέρι.
Στραγγίζουμε τα ravioli και τα ανακατεύουμε με το βούτυρο σε ένα ρηχό σκεύος, προσθέτοντας και 2-3 κουταλιές της σούπας από το νερό του μαγειρέματος. Τα σερβίρουμε αμέσως με τριμμένο Parmigiano-Reggiano.