Ravioli με καρύδια, κοτόπουλο και χουρμάδες

Εμφανίσεις: 3.534
Ravioli με καρύδια, κοτόπουλο και χουρμάδες
Ravioli
Υλικά για τη ζύμη
:
15 ml κρασί λευκό
3 αυγά
300 γρ. αλεύρι λευκό για όλες τις χρήσεις
1 πρέζα αλάτι
15 ml ελαιόλαδο (3 κουτ. σούπας)

Ravioli
Υλικά για τη γέμιση
:
100 γρ. χουρμάδες φρέσκοι (ή αποξηραμένοι)
260 γρ. κοτόπουλο στήθος
50 γρ. καρύδια (ξεφλουδισμένα)
20 γρ. βούτυρο (1 κουτ. σούπας)
2 πρέζες αλάτι
1 πρέζα πιπέρι μαύρο

Ravioli
Υλικά για το σερβίρισμα
:
10 γρ. δεντρολίβανο (1 κλαδάκι)
100 γρ. τυρί Parmigiano-Reggiano (παρμεζάνα) (τριμμένο)
100 γρ. βούτυρο
1 πρέζα πιπέρι μαύρο


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες συνταγές με αυγά | αυγά συνταγή | συνταγή με κοτόπουλο στήθος | αλεύρι λευκό για όλες τις χρήσεις συνταγή | αλεύρι λευκό για όλες τις χρήσεις συνταγές | Whiskey calories

Εκτέλεση συνταγής

Ζύμη για τα ravioli: Ζυμώνουμε το αλεύρι με τα αυγά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κρασί και το αλάτι και δουλεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Τυλίγουμε τη ζύμη σε πλαστική μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο να «ξεκουραστεί» για 30 λεπτά τουλάχιστον πριν τη χρησιμοποιήσουμε (pasta fresca).

Γέμιση για τα ravioli: Κόβουμε το στήθος του κοτόπουλου σε μικρά κομμάτια και το τσιγαρίζουμε σε ένα τηγάνι μαζί με τα καρύδια και μία κουταλιά της σούπας βούτυρο, αφήνοντάς το να πάρει χρώμα. Ξεφλουδίζουμε τους χουρμάδες, αφαιρούμε τα κουκούτσια και τους ψιλοκόβουμε. Πολτοποιούμε το κοτόπουλο με τα καρύδια και τον ζωμό τους μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Προσθέτουμε δύο πρέζες αλάτι και μία πρέζα πιπέρι και τους ψιλοκομμένους χουρμάδες.

Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και φτιάχνουμε τα ravioli σύμφωνα με τις οδηγίες που θα βρείτε εδώ.

Στη συνέχεια, τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 5-6 λεπτά. Στο μεταξύ, λιώνουμε 100 γρ. βούτυρο σε μπεν μαρί και το αρωματίζουμε με το δεντρολίβανο ψιλοκομμένο και μία πρέζα πιπέρι.

Στραγγίζουμε τα ravioli και τα ανακατεύουμε με το βούτυρο σε ένα ρηχό σκεύος, προσθέτοντας και 2-3 κουταλιές της σούπας από το νερό του μαγειρέματος. Τα σερβίρουμε αμέσως με τριμμένο Parmigiano-Reggiano.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες884
Πρωτεΐνες ζωικές28,34 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές9,57 γρ.
Υδατάνθρακες59,28 γρ.
Λιπαρά49,67 γρ.
Σάκχαρα1,48 γρ.
Φυτικές ίνες2,1 γρ.