Ζύμη για gnocchi πατάτας

Εμφανίσεις: 4.840
Ζύμη για gnocchi πατάτας
Υλικά:
1 κιλό πατάτες (5 τεμ.)
1 αυγό
300 γρ. αλεύρι λευκό για όλες τις χρήσεις
2 πρέζες αλάτι
4 γρ. μοσχοκάρυδο


Προτεινόμενες μερίδες: 6

Ετικέτες αλεύρι λευκό για όλες τις χρήσεις συνταγή | πατάτες | συνταγές με αλεύρι λευκό για όλες τις χρήσεις | αλάτι συνταγές | | Cheese calories

Εκτέλεση συνταγής

Βράζουμε τις πατάτες ολόκληρες με τη φλούδα σε αλατισμένο νερό.

Μόλις γίνουν και κρυώσουν, τις ξεφλουδίζουμε και τις λιώνουμε σε πουρέ με τον πολτοποιητή πατάτας.

Κατόπιν, τον ενώνουμε με το αλεύρι και το αυγό, προσθέτουμε το αλάτι και το μοσχοκάρυδο και ζυμώνουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες328
Πρωτεΐνες ζωικές1,05 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές8,53 γρ.
Υδατάνθρακες67,66 γρ.
Λιπαρά1,56 γρ.
Σάκχαρα1,69 γρ.
Φυτικές ίνες5,15 γρ.