Ζύμη για φρέσκα ζυμαρικά (pasta fresca)

Εμφανίσεις: 5.634
Ζύμη για φρέσκα ζυμαρικά (pasta fresca)
Υλικά:
15 ml κρασί λευκό
3 αυγά
300 γρ. αλεύρι λευκό για όλες τις χρήσεις
1 πρέζα αλάτι
15 ml ελαιόλαδο (3 κουτ. σούπας)


Προτεινόμενες μερίδες: 6

Ετικέτες συνταγή με αλεύρι λευκό για όλες τις χρήσεις | αυγά συνταγές | συνταγές με κρασί λευκό | κρασί λευκό | αλεύρι λευκό για όλες τις χρήσεις συνταγές |

Εκτέλεση συνταγής

Ζυμώνουμε το αλεύρι με τα αυγά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κρασί και το αλάτι και δουλεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Τυλίγουμε τη ζύμη σε πλαστική μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο να «ξεκουραστεί» για 30 λεπτά τουλάχιστον πριν τη χρησιμοποιήσουμε (pasta fresca).

 
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες244
Πρωτεΐνες ζωικές3,15 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές5,17 γρ.
Υδατάνθρακες38,41 γρ.
Λιπαρά5,48 γρ.
Σάκχαρα0,33 γρ.
Φυτικές ίνες1,35 γρ.