Gnocchi με κολοκύθα και αρωματικό βούτυρο

Εμφανίσεις: 5.004
Gnocchi με κολοκύθα και αρωματικό βούτυρο
Υλικά για τα gnocchi:
700 γρ. πατάτες (4 τεμ.)
300 γρ. κολοκύθα
2 αυγά
500 γρ. αλεύρι λευκό για όλες τις χρήσεις
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
3 γρ. μοσχοκάρυδο

Υλικά για τη σάλτσα βουτύρου:
50 γρ. μυρώνια (1 ματσάκι)
100 γρ. βούτυρο
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
50 γρ. φασκόμηλο (1 ματσάκι)
5 γρ. κόλιανδρος


Προτεινόμενες μερίδες: 10

Ετικέτες αυγά | αλάτι | πατάτες συνταγή | κολοκύθα | αλεύρι λευκό για όλες τις χρήσεις συνταγές | Pasteli calories

Εκτέλεση συνταγής

Βράζουμε τις πατάτες και μόλις κρυώσουν τις ξεφλουδίζουμε και τις πολτοποιούμε με τον πολτοποιητή πατάτας. Στο μεταξύ, έχουμε βάλει την κολοκύθα κομμένη σε φέτες στο φούρνο και την ψήνουμε στους 180°C για μισή ώρα περίπου.

Όταν ψηθεί, αφαιρούμε την ψίχα από τη φλούδα, την περνάμε από τον πολτοποιητή πατάτας και την προσθέτουμε στην πολτοποιημένη πατάτα.

Προσθέτουμε το αλεύρι, τα αυγά, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και το πιπέρι.

Ζυμώνουμε καλά και μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα μας, σχηματίζουμε πολλές μικρές φραντζόλες μήκους 20 εκατοστών και πάχους 1 εκατοστού και τις κόβουμε σε gnocchi μήκους 2 εκατοστών.

Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο χωρίς να το αφήσουμε να κάψει και ρίχνουμε τα μυρώνια και το φασκόμηλο ψιλοκομμένα, μαζί με τους σπόρους του κόλιανδρου. Αλατοπιπερώνουμε και μόλις μαραθούν τα μυρωδικά, προσθέτουμε τα gnocchi, αφού πρώτα τα βράσουμε για 5 λεπτά σε αλατισμένο νερό. Ανακατεύουμε στο τηγάνι και σερβίρουμε.

 
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες344
Πρωτεΐνες ζωικές1,34 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές6,58 γρ.
Υδατάνθρακες54,26 γρ.
Λιπαρά9,93 γρ.
Σάκχαρα0,95 γρ.
Φυτικές ίνες3,61 γρ.