Παραδοσιακό spaghetti di Campofilone al ragù

Εμφανίσεις: 2.887
Παραδοσιακό spaghetti di Campofilone al ragù
Υλικά:
300 γρ. μοσχαρίσιο κόκκαλο (1 τεμ.)
320 γρ. μοσχάρι σπάλα
200 γρ. λουκάνικα χωριάτικα (1 τεμ.)
160 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
400 γρ. spaghetti (σπαγγέτι)
120 γρ. τυρί Parmigiano-Reggiano (παρμεζάνα)
60 γρ. τυρί Pecorino Romano (πεκορίνο ρομάνο)
800 γρ. ντομάτες φρέσκιες (8 τεμ.)
50 γρ. σέλινο (1 κοτσάνι)
1 κρεμμύδι ξερό μέτριο
75 ml κρασί λευκό (3/4 ποτήρι κρασιού)
500 γρ. καρότα (1 τεμ.)
4 πρέζες αλάτι
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
15 ml ελαιόλαδο (3 κουτ. σούπας)
1 γαρίφαλο
4 γρ. μοσχοκάρυδο


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες : σάλτσα ραγού: ζυμαρικά ραγού: παραδοσιακά ιταλικά ζυμαρικά | Beef calories

Εκτέλεση συνταγής

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο με το κρεμμύδι, το σέλινο και το καρότο ψιλοκομμένα και τα σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν. Ρίχνουμε το μοσχοκάρυδο και το γαρίφαλο και προσθέτουμε το κρέας τεμαχισμένο σε χοντρά κομμάτια και το οστό. Τσιγαρίζουμε σε σιγανή φωτιά και στη συνέχεια προσθέτουμε τον κιμά, το λουκάνικο ψιλοκομμένο και το λευκό κρασί και αφήνουμε να βράσει μέχρι να εξατμιστεί.

Ζεματίζουμε τις ντομάτες για 1 λεπτό, τις ξεφλουδίζουμε και τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα τεμαχισμένες μαζί με 2 φλιτζάνια ζεστό νερό και μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά για 2 ώρες περίπου. Αφαιρούμε το οστό από την κατσαρόλα και προσθέτουμε το Pecorino Romano τριμμένο, δύο πρέζες αλάτι και μία πρέζα πιπέρι.

Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό, τα σουρώνουμε και τα ανακατεύουμε με τη σάλτσα. Πασπαλίζουμε με το Parmigiano-Reggiano τριμμένο και σερβίρουμε αμέσως.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες971
Πρωτεΐνες ζωικές44,39 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές12,43 γρ.
Υδατάνθρακες105,42 γρ.
Λιπαρά33,76 γρ.
Σάκχαρα15,97 γρ.
Φυτικές ίνες7,05 γρ.