Fusilli με κολοκυθάκια και μπέικον

Εμφανίσεις: 5.275
Fusilli με κολοκυθάκια και μπέικον
Υλικά:
400 γρ. fusilli (ζυμαρικά βίδες)
150 γρ. μπέικον
1 κρεμμύδι ξερό μέτριο
200 γρ. ντοματίνια
200 γρ. κολοκυθάκια (2 τεμ.)
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
15 ml ελαιόλαδο (3 κουτ. σούπας)


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες συνταγές με fusilli (ζυμαρικά βίδες) | συνταγές με αλάτι | μπέικον | συνταγές με fusilli (ζυμαρικά βίδες) | συνταγές με ντοματίνια | Cheese calories

Εκτέλεση συνταγής

Καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια και το κρεμμύδι, τα πλένουμε και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.

Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι με το μπέικον και τα αφήνουμε να ροδίσουν. Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και ρίχνουμε τα ντοματίνια κομμένα στα τέσσερα. Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.

Στο μεταξύ, βράζουμε τα fusilli σε αλατισμένο νερό. Μόλις ετοιμαστούν, τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Tip:

Αν θέλουμε, γαρνίρουμε με λίγο αλμυρό τυρί ρικότα ή αν προτιμάμε με τριμμένη Parmigiano-Reggiano.

 
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες520
Πρωτεΐνες ζωικές5,93 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές12,24 γρ.
Υδατάνθρακες84,73 γρ.
Λιπαρά14 γρ.
Σάκχαρα7,34 γρ.
Φυτικές ίνες3,73 γρ.