Εκτέλεση συνταγής
Σε μια κατσαρόλα με κρύο αλατισμένο νερό βάζουμε τις πατάτες να βράσουν. Στη συνέχεια τις σουρώνουμε, τις ξεφλουδίζουμε και τις κάνουμε πουρέ με τον πολτοποιητή πατάτας.
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια σύμφωνα με τις οδηγίες, τα κόβουμε σε λωρίδες και τα σοτάρουμε με το σκόρδο, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Πλένουμε το σπανάκι, το ψιλοκόβουμε, αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με λίγο μοσχοκάρυδο και το αφήνουμε στην άκρη.
Βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί και προσθέτουμε τον πουρέ της πατάτας και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και ομοιογενές. Προσθέτουμε και το τυρί ψιλοκομμένο, ανακατεύουμε για να λιώσει και κρατάμε το μείγμα ζεστό.
Βράζουμε τα lasagne σε αλατισμένο νερό για 1 λεπτό και τα περιχύνουμε αμέσως με κρύο νερό. Στη συνέχεια τα τοποθετούμε σε μια πετσέτα για να στεγνώσουν.
Λαδώνουμε ένα ταψί και εναλλάσσουμε στρώσεις ζυμαρικών με την κρέμα πατάτας, τα μανιτάρια και το σπανάκι. Τελειώνουμε με τριμμένο Parmigiano-Reggiano και το βούτυρο σε μικρά κομμάτια.
Ψήνουμε τα lasagne στους 200°C για 30 λεπτά, αν θέλουμε τα γαρνίρουμε με φρέσκα μανιτάρια κομμένα στη μέση και σερβίρουμε.
• Αντί για τυρί taleggio μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε άλλο ημι-μαλακό τυρί της αρεσκείας μας.
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια σύμφωνα με τις οδηγίες, τα κόβουμε σε λωρίδες και τα σοτάρουμε με το σκόρδο, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Πλένουμε το σπανάκι, το ψιλοκόβουμε, αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με λίγο μοσχοκάρυδο και το αφήνουμε στην άκρη.
Βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί και προσθέτουμε τον πουρέ της πατάτας και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και ομοιογενές. Προσθέτουμε και το τυρί ψιλοκομμένο, ανακατεύουμε για να λιώσει και κρατάμε το μείγμα ζεστό.
Βράζουμε τα lasagne σε αλατισμένο νερό για 1 λεπτό και τα περιχύνουμε αμέσως με κρύο νερό. Στη συνέχεια τα τοποθετούμε σε μια πετσέτα για να στεγνώσουν.
Λαδώνουμε ένα ταψί και εναλλάσσουμε στρώσεις ζυμαρικών με την κρέμα πατάτας, τα μανιτάρια και το σπανάκι. Τελειώνουμε με τριμμένο Parmigiano-Reggiano και το βούτυρο σε μικρά κομμάτια.
Ψήνουμε τα lasagne στους 200°C για 30 λεπτά, αν θέλουμε τα γαρνίρουμε με φρέσκα μανιτάρια κομμένα στη μέση και σερβίρουμε.
• Αντί για τυρί taleggio μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε άλλο ημι-μαλακό τυρί της αρεσκείας μας.