Ζυμαρικά bucatini με pesto μελιτζάνας

Εμφανίσεις: 3.372
Ζυμαρικά bucatini με pesto μελιτζάνας
Υλικά:
400 γρ. bucatini (ζυμαρικά μπουκατίνι)
1 ντομάτα φρέσκια (μέτρια)
20 γρ. τυρί Parmigiano-Reggiano (παρμεζάνα)
1/2 τεμ. σκόρδο
400 γρ. μελιτζάνες (2 μεγάλες)
4 πρέζες αλάτι
45 ml ελαιόλαδο
6 γρ. βασιλικός φρέσκος (2 κουτ. σούπας)
3 γρ. μαϊντανός (1 κουτ. σούπας)
1 πρέζα ρίγανη


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες : ζυμαρικά με pesto: ζυμαρικά: pesto με μελιτζάνα | Yogurt dessert calories

Εκτέλεση συνταγής

Κόβουμε τις μελιτζάνες στα δύο κατά μήκος. Χαράζουμε τη σάρκα τους και τις τοποθετούμε σε ένα λαδωμένο ταψί με το κομμένο μέρος προς τα πάνω και τις πασπαλίζουμε με ρίγανη. Ψήνουμε στους 200°C για 20 λεπτά, τις βγάζουμε από το φούρνο και μόλις κρυώσουν λίγο αφαιρούμε την ψημένη σάρκα με ένα κουτάλι.

Ρίχνουμε τα bucatini σε βραστό αλατισμένο νερό και μέχρι να βράσουν, ετοιμάζουμε το pesto.

Σε ένα μπολ βάζουμε τη σάρκα της μελιτζάνας που έχουμε αφαιρέσει μετά το ψήσιμο και την πολτοποιούμε με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε τον βασιλικό, τον μαϊντανό και το σκόρδο ψιλοκομμένα, το Parmigiano-Reggiano τριμμένο, το ελαιόλαδο και δύο πρέζες αλάτι και ανακατεύουμε.

Μόλις βράσουν τα ζυμαρικά, τα σουρώνουμε, τα ρίχνουμε πάλι στην κατσαρόλα και τα ανακατεύουμε με το pesto. Σερβίρουμε στα πιάτα τα bucatini με pesto μελιτζάνας γαρνίροντας με κύβους ντομάτας.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες502
Πρωτεΐνες ζωικές1,68 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές11,12 γρ.
Υδατάνθρακες86,49 γρ.
Λιπαρά12,96 γρ.
Σάκχαρα3,22 γρ.
Φυτικές ίνες5,2 γρ.