Εκτέλεση συνταγής
Κόβουμε τις μελιτζάνες στα δύο κατά μήκος. Χαράζουμε τη σάρκα τους και τις τοποθετούμε σε ένα λαδωμένο ταψί με το κομμένο μέρος προς τα πάνω και τις πασπαλίζουμε με ρίγανη. Ψήνουμε στους 200°C για 20 λεπτά, τις βγάζουμε από το φούρνο και μόλις κρυώσουν λίγο αφαιρούμε την ψημένη σάρκα με ένα κουτάλι.
Ρίχνουμε τα bucatini σε βραστό αλατισμένο νερό και μέχρι να βράσουν, ετοιμάζουμε το pesto.
Σε ένα μπολ βάζουμε τη σάρκα της μελιτζάνας που έχουμε αφαιρέσει μετά το ψήσιμο και την πολτοποιούμε με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε τον βασιλικό, τον μαϊντανό και το σκόρδο ψιλοκομμένα, το Parmigiano-Reggiano τριμμένο, το ελαιόλαδο και δύο πρέζες αλάτι και ανακατεύουμε.
Μόλις βράσουν τα ζυμαρικά, τα σουρώνουμε, τα ρίχνουμε πάλι στην κατσαρόλα και τα ανακατεύουμε με το pesto. Σερβίρουμε στα πιάτα τα bucatini με pesto μελιτζάνας γαρνίροντας με κύβους ντομάτας.
Ρίχνουμε τα bucatini σε βραστό αλατισμένο νερό και μέχρι να βράσουν, ετοιμάζουμε το pesto.
Σε ένα μπολ βάζουμε τη σάρκα της μελιτζάνας που έχουμε αφαιρέσει μετά το ψήσιμο και την πολτοποιούμε με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε τον βασιλικό, τον μαϊντανό και το σκόρδο ψιλοκομμένα, το Parmigiano-Reggiano τριμμένο, το ελαιόλαδο και δύο πρέζες αλάτι και ανακατεύουμε.
Μόλις βράσουν τα ζυμαρικά, τα σουρώνουμε, τα ρίχνουμε πάλι στην κατσαρόλα και τα ανακατεύουμε με το pesto. Σερβίρουμε στα πιάτα τα bucatini με pesto μελιτζάνας γαρνίροντας με κύβους ντομάτας.