Αλμυρό cheesecake με κολοκυθάκια και ελιές

Εμφανίσεις: 3.384
Αλμυρό cheesecake με κολοκυθάκια και ελιές
Υλικά:
2 γρ. θυμάρι φρέσκο (1 κλωναράκι)
200 γρ. κριτσίνια
400 γρ. ανθότυρο (ή τυρί ricotta)
20 γρ. βούτυρο
100 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
1 τεμ. σκόρδο
80 γρ. ντοματίνια
200 γρ. καρότα (4 τεμ.)
200 γρ. κολοκυθάκια (2 τεμ.)
4 πρέζες αλάτι
150 γρ. ελιές πράσινες
10 ml ελαιόλαδο (2 κουτ. σούπας)
3 πρέζες κάρυ


Προτεινόμενες μερίδες: 6

Ετικέτες : τσιζκέικ με κολοκυθάκια: αλμυρό τσιζκέικ: κολοκυθάκια | Truffle calories

Εκτέλεση συνταγής

Πολτοποιούμε τα κριτσίνια και τα ζυμώνουμε πολύ καλά με το βούτυρο για να δημιουργήσουμε τη βάση του cheesecake.

Με το ραβδομπλέντερ πολτοποιούμε το ανθότυρο με την κρέμα γάλακτος και το αλατοπίπερο μέχρι να πάρουν βελούδινη υφή (αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγη κρέμα γάλακτος επιπλέον).

Κόβουμε τα λαχανικά σε ροδέλες και τα σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με το ελαιόλαδο, το σκόρδο πατημένο και το θυμάρι. Τα μαγειρεύουμε για 5 λεπτά σε δυνατή φωτιά για να μείνουν τραγανά και τέλος προσθέτουμε τις ελιές κομμένες σε ροδέλες και το κάρυ. Ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε στην άκρη.

Σε μια πιατέλα τοποθετούμε ένα τσέρκι διαμέτρου 18 εκ. και ρίχνουμε το μείγμα με τα κριτσίνια, το πατάμε καλά με ένα κουτάλι και πάνω απλώνουμε την κρέμα τυριού.

Αφαιρούμε από τα λαχανικά το σκόρδο και το θυμάρι και τα βάζουμε πάνω από την κρέμα τυριού.

Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε με τα λαχανικά ζεστά.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες551
Πρωτεΐνες ζωικές8,28 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές5,55 γρ.
Υδατάνθρακες30,17 γρ.
Λιπαρά28,3 γρ.
Σάκχαρα4,34 γρ.
Φυτικές ίνες4,26 γρ.