Τόνος με μέντα, ντομάτα και κρεμμύδι

Εμφανίσεις: 4.798
Τόνος με μέντα, ντομάτα και κρεμμύδι
Υλικά για τον τόνο:
1 κιλό τόνος ψάρι φρέσκο
1 τεμ. σκόρδο
100 ml κρασί λευκό (1 ποτήρι κρασιού)
1 πρέζα αλάτι
15 ml ελαιόλαδο (3 κουτ. σούπας)
4 γρ. μέντα

Υλικά για τη σάλτσα:
600 γρ. ντομάτες φρέσκιες (6 τεμ.)
1 κρεμμύδι ξερό μέτριο
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
15 ml ελαιόλαδο (3 κουτ. σούπας)


Προτεινόμενες μερίδες: 6

Ετικέτες συνταγή με αλάτι | τόνος ψάρι φρέσκο | τόνος ψάρι φρέσκο συνταγές | συνταγή με κρεμμύδι ξερό μέτριο | σκόρδο συνταγή | Milk calories

Εκτέλεση συνταγής

Καθαρίζουμε, πλένουμε και στεγνώνουμε τον τόνο (μπορούμε να πάρουμε και φιλέτο τόνου). Τον κόβουμε σε χοντρές φέτες και τον βάζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι με καπάκι μαζί με το ελαιόλαδο, τα φύλλα μέντας και το σκόρδο κομμένο σε λεπτές φέτες.

Μόλις το ψάρι αρχίσει να ροδίζει, προσθέτουμε το αλάτι και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να βράσει ώσπου να εξατμιστεί το κρασί και στη συνέχεια αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά και το σκεπάζουμε για να κρατηθεί ζεστό.

Σε μια άλλη κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι με το λάδι, προσθέτουμε τις ντομάτες (θα πρέπει να είναι αρκετά ώριμες), αφού προηγουμένως τις ξεφλουδίσουμε, αφαιρέσουμε τους σπόρους και τις κόψουμε σε χοντρά κομμάτια. Αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 10 λεπτά.

Ρίχνουμε τη σάλτσα στο τηγάνι με το ψάρι, προσθέτουμε ένα ποτήρι ζεστό νερό, σκεπάζουμε το σκεύος μας και μαγειρεύουμε για άλλα 20 λεπτά.

Αφήνουμε το φαγητό μας να κρυώσει λίγο και σερβίρουμε το ψάρι πάνω σε σάλτσα ντομάτας, γαρνιρισμένο με λίγα δαφνόφυλλα.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες328
Πρωτεΐνες φυτικές0,17 γρ.
Υδατάνθρακες6,77 γρ.
Λιπαρά5 γρ.
Σάκχαρα3,28 γρ.
Φυτικές ίνες0,25 γρ.