Εκτέλεση συνταγής
Καθαρίζουμε, πλένουμε και στεγνώνουμε τον τόνο (μπορούμε να πάρουμε και φιλέτο τόνου). Τον κόβουμε σε χοντρές φέτες και τον βάζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι με καπάκι μαζί με το ελαιόλαδο, τα φύλλα μέντας και το σκόρδο κομμένο σε λεπτές φέτες.
Μόλις το ψάρι αρχίσει να ροδίζει, προσθέτουμε το αλάτι και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να βράσει ώσπου να εξατμιστεί το κρασί και στη συνέχεια αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά και το σκεπάζουμε για να κρατηθεί ζεστό.
Σε μια άλλη κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι με το λάδι, προσθέτουμε τις ντομάτες (θα πρέπει να είναι αρκετά ώριμες), αφού προηγουμένως τις ξεφλουδίσουμε, αφαιρέσουμε τους σπόρους και τις κόψουμε σε χοντρά κομμάτια. Αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 10 λεπτά.
Ρίχνουμε τη σάλτσα στο τηγάνι με το ψάρι, προσθέτουμε ένα ποτήρι ζεστό νερό, σκεπάζουμε το σκεύος μας και μαγειρεύουμε για άλλα 20 λεπτά.
Αφήνουμε το φαγητό μας να κρυώσει λίγο και σερβίρουμε το ψάρι πάνω σε σάλτσα ντομάτας, γαρνιρισμένο με λίγα δαφνόφυλλα.
Μόλις το ψάρι αρχίσει να ροδίζει, προσθέτουμε το αλάτι και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να βράσει ώσπου να εξατμιστεί το κρασί και στη συνέχεια αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά και το σκεπάζουμε για να κρατηθεί ζεστό.
Σε μια άλλη κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι με το λάδι, προσθέτουμε τις ντομάτες (θα πρέπει να είναι αρκετά ώριμες), αφού προηγουμένως τις ξεφλουδίσουμε, αφαιρέσουμε τους σπόρους και τις κόψουμε σε χοντρά κομμάτια. Αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 10 λεπτά.
Ρίχνουμε τη σάλτσα στο τηγάνι με το ψάρι, προσθέτουμε ένα ποτήρι ζεστό νερό, σκεπάζουμε το σκεύος μας και μαγειρεύουμε για άλλα 20 λεπτά.
Αφήνουμε το φαγητό μας να κρυώσει λίγο και σερβίρουμε το ψάρι πάνω σε σάλτσα ντομάτας, γαρνιρισμένο με λίγα δαφνόφυλλα.