Σουβλάκια σολομού με κόκκινο πιπέρι και σος γιαουρτιού

Εμφανίσεις: 3.706
Σουβλάκια σολομού με κόκκινο πιπέρι και σος γιαουρτιού
Υλικά για τα σουβλάκια:
600 γρ. σολομός (φρέσκος)
120 γρ. βαλεριάνα
2 πρέζες αλάτι
10 ml ελαιόλαδο (2 κουτ. σούπας)
2 πρέζες πιπέρι κόκκινο

Υλικά για τη σος γιαουρτιού:
20 γρ. μαγιονέζα
10 ml χυμός λεμονιού φρέσκος
125 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
30 γρ. chives (σχοινόπρασο)


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες βαλεριάνα συνταγή | πιπέρι κόκκινο | συνταγή με σολομός (φρέσκος) | αλάτι συνταγές | αλάτι | Steak calories

Εκτέλεση συνταγής

Κόβουμε τον σολομό σε μικρά ισόπαχα κομμάτια και τα περνάμε στα ειδικά ξυλάκια για σουβλάκια. Θα πρέπει να φτιάξουμε 8 σουβλάκια.

Με ένα πινέλο περνάμε τα σουβλάκια από όλες τις πλευρές με το ελαιόλαδο. Αναμειγνύουμε και το αλάτι με το κόκκινο πιπέρι και πασπαλίζουμε τα σουβλάκια.

Τα ψήνουμε σε ένα τηγάνι, το οποίο έχουμε βάλει στη φωτιά να κάψει, γυρίζοντάς τα από όλες τις πλευρές προσεκτικά.

Σε ένα μπολ ετοιμάζουμε τη σος, ανακατεύοντας τη μαγιονέζα με το γιαούρτι, το χυμό λεμονιού και το σχοινόπρασο ψιλοκομμένο.

Σερβίρουμε τα σουβλάκια με πράσινη σαλάτα της αρεσκείας μας και γαρνιρισμένα με τη σος γιαουρτιού.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες366
Πρωτεΐνες ζωικές2,66 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές1,27 γρ.
Υδατάνθρακες3,39 γρ.
Λιπαρά6,63 γρ.
Σάκχαρα1,29 γρ.
Φυτικές ίνες0,45 γρ.