Τσιπούρα στο φούρνο με ελιές

Εμφανίσεις: 4.807
Τσιπούρα στο φούρνο με ελιές
Υλικά:
800 γρ. τσιπούρες
150 γρ. ντοματίνια
2 πρέζες αλάτι
100 γρ. ελιές μαύρες
5 ml ξίδι λευκό
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
30 ml ελαιόλαδο (6 κουτ. σούπας)


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες συνταγές με ντοματίνια | τσιπούρες | τσιπούρες | συνταγές με ξίδι λευκό | πιπέρι μαύρο

Εκτέλεση συνταγής

Καθαρίζουμε προσεκτικά την τσιπούρα από τα λέπια και ανοίγουμε την κοιλιά ώστε να βγάλουμε τα εντόσθια.

Κατόπιν, την πλένουμε καλά κάτω από τρεχούμενο κρύο νερό και τη στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί.

Λαδώνουμε ένα ταψί ή πυρίμαχο σκεύος με λίγο ελαιόλαδο και βάζουμε μέσα την τσιπούρα. Την αλατοπιπερώνουμε καλά απ’ έξω και στο εσωτερικό της κοιλιάς. Χτυπάμε και το υπόλοιπο ελαιόλαδο με το ξίδι και την περιχύνουμε από πάνω.

Προσθέτουμε τις ελιές και τα ντοματίνια ψιλοκομμένα.

Ψήνουμε στους 180°C για 25 λεπτά περίπου και σερβίρουμε την τσιπούρα μας ζεστή.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες358
Πρωτεΐνες φυτικές0,73 γρ.
Υδατάνθρακες1,86 γρ.
Λιπαρά13,78 γρ.
Σάκχαρα0,99 γρ.
Φυτικές ίνες0,98 γρ.