Ζυμαρικά trecce με μύδια και κολοκυθάκια

Εμφανίσεις: 2.352
Ζυμαρικά trecce με μύδια και κολοκυθάκια
Υλικά:
400 γρ. trecce (ζυμαρικά πλεξούδες)
500 γρ. μύδια
50 γρ. πιπεριές γλυκές κόκκινες
1 τεμ. σκόρδο
200 γρ. ντοματίνια
50 γρ. κολοκυθάκια (1/2 τεμ.)
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
20 ml ελαιόλαδο (4 κουτ. σούπας)
30 γρ. μαϊντανός


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες πιπεριές γλυκές κόκκινες | trecce (ζυμαρικά πλεξούδες) συνταγή | συνταγές με trecce (ζυμαρικά πλεξούδες) | σκόρδο | συνταγή με πιπεριές γλυκές κόκκινες | Beef calories

Εκτέλεση συνταγής

Πλένουμε τα μύδια κάτω από τρεχούμενο νερό, τρίβοντάς τα με τα χέρια. Τα αφήνουμε να στραγγίσουν και τα ξεπλένουμε με κρύο αλατισμένο νερό.

Στο μεταξύ, ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το βάζουμε σε ένα τηγάνι με το λάδι και την πιπεριά ψιλοκομμένη και σοτάρουμε για λίγο.

Πλένουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε στα τέσσερα. Πλένουμε τα κολοκυθάκια και αφαιρούμε τους σπόρους από το κέντρο. Τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια και το ρίχνουμε στο τηγάνι με το λάδι, το σκόρδο και την πιπεριά.

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, σοτάρουμε για 1 λεπτό και στη συνέχεια προσθέτουμε τα μύδια και χαμηλώνουμε τη φωτιά.

Σκεπάζουμε με το καπάκι και σε λίγα λεπτά, όταν τα μύδια έχουν ανοίξει, προσθέτουμε και τις ντομάτες.

Μαγειρεύουμε για 10 λεπτά και πασπαλίζουμε με φρεσκοκομμένο μαϊντανό.

Βγάζουμε τα μύδια, αφαιρούμε το κέλυφός τους και τα ξαναρίχνουμε τη σάλτσα.

Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τις trecce (ζυμαρικά πλεξούδες) και μόλις γίνουν, τις στραγγίζουμε και τις ρίχνουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα, αναδεύοντας μερικές φορές και τις σερβίρουμε ζεστές.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες549
Πρωτεΐνες ζωικές16,18 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές16,78 γρ.
Υδατάνθρακες78,36 γρ.
Λιπαρά12,24 γρ.
Σάκχαρα3,36 γρ.
Φυτικές ίνες3,46 γρ.