Εκτέλεση συνταγής
Πλένουμε τα μύδια κάτω από τρεχούμενο νερό, τρίβοντάς τα με τα χέρια. Τα αφήνουμε να στραγγίσουν και τα ξεπλένουμε με κρύο αλατισμένο νερό.
Στο μεταξύ, ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το βάζουμε σε ένα τηγάνι με το λάδι και την πιπεριά ψιλοκομμένη και σοτάρουμε για λίγο.
Πλένουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε στα τέσσερα. Πλένουμε τα κολοκυθάκια και αφαιρούμε τους σπόρους από το κέντρο. Τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια και το ρίχνουμε στο τηγάνι με το λάδι, το σκόρδο και την πιπεριά.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, σοτάρουμε για 1 λεπτό και στη συνέχεια προσθέτουμε τα μύδια και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Σκεπάζουμε με το καπάκι και σε λίγα λεπτά, όταν τα μύδια έχουν ανοίξει, προσθέτουμε και τις ντομάτες.
Μαγειρεύουμε για 10 λεπτά και πασπαλίζουμε με φρεσκοκομμένο μαϊντανό.
Βγάζουμε τα μύδια, αφαιρούμε το κέλυφός τους και τα ξαναρίχνουμε τη σάλτσα.
Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τις trecce (ζυμαρικά πλεξούδες) και μόλις γίνουν, τις στραγγίζουμε και τις ρίχνουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα, αναδεύοντας μερικές φορές και τις σερβίρουμε ζεστές.
Στο μεταξύ, ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το βάζουμε σε ένα τηγάνι με το λάδι και την πιπεριά ψιλοκομμένη και σοτάρουμε για λίγο.
Πλένουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε στα τέσσερα. Πλένουμε τα κολοκυθάκια και αφαιρούμε τους σπόρους από το κέντρο. Τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια και το ρίχνουμε στο τηγάνι με το λάδι, το σκόρδο και την πιπεριά.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, σοτάρουμε για 1 λεπτό και στη συνέχεια προσθέτουμε τα μύδια και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Σκεπάζουμε με το καπάκι και σε λίγα λεπτά, όταν τα μύδια έχουν ανοίξει, προσθέτουμε και τις ντομάτες.
Μαγειρεύουμε για 10 λεπτά και πασπαλίζουμε με φρεσκοκομμένο μαϊντανό.
Βγάζουμε τα μύδια, αφαιρούμε το κέλυφός τους και τα ξαναρίχνουμε τη σάλτσα.
Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τις trecce (ζυμαρικά πλεξούδες) και μόλις γίνουν, τις στραγγίζουμε και τις ρίχνουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα, αναδεύοντας μερικές φορές και τις σερβίρουμε ζεστές.