Spaghetti με κουκιά, τυρί και δυόσμο

Εμφανίσεις: 2.365
Spaghetti με κουκιά, τυρί και δυόσμο
Υλικά:
400 γρ. spaghetti (σπαγγέτι)
80 γρ. τυρί Pecorino Romano (πεκορίνο ρομάνο)
200 γρ. κουκιά φρέσκα
2 τεμ. σκόρδα
3 πρέζες αλάτι
2 πρέζες πιπέρι μαύρο
15 ml ελαιόλαδο (3 κουτ. σούπας)
5 γρ. δυόσμος


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες : ζυμαρικά με κουκιά: ζυμαρικά με λίγες θερμίδες: ιταλικά ζυμαρικά | Rum calories

Εκτέλεση συνταγής

Ζεματίζουμε τα κουκιά σε αλατισμένο νερό που βράζει για 1 λεπτό, τα στραγγίζουμε και τα ξεφλουδίζουμε χρησιμοποιώντας ένα μικρό αιχμηρό μαχαίρι.

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό.

Στο μεταξύ, ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι μαζί με τις σκελίδες του σκόρδου πατημένες ελαφρώς, προσθέτουμε τα κουκιά και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά.

Στραγγίζουμε τα μακαρόνια, προσθέτοντας και λίγο από το νερό του βρασμού στο τηγάνι με τα κουκιά. Στη συνέχεια, ρίχνουμε τα μακαρόνια στη σάλτσα, πασπαλίζουμε με άφθονο φρεσκοτριμμένο πιπέρι, το τυρί Pecorino Romano τριμμένο και τον δυόσμο ψιλοκομμένο και σερβίρουμε.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες498
Πρωτεΐνες ζωικές5,16 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές12,25 γρ.
Υδατάνθρακες87,42 γρ.
Λιπαρά10,65 γρ.
Σάκχαρα0,11 γρ.
Φυτικές ίνες2,6 γρ.