Μεσογειακή σαλάτα

Εμφανίσεις: 7.531
Μεσογειακή σαλάτα
Υλικά:
2 πορτοκάλια
500 γρ. ντομάτες φρέσκιες (5 τεμ.)
450 γρ. φινόκιο (2 τεμ.)
60 γρ. κάπαρη (σπόροι) (3 κουταλιές)
50 γρ. κολοκυθοανθοί (12 τεμ.)
1 κρεμμύδι ξερό μέτριο
0.15 150γρ ρόκα baby
Μισό λεμόνι
1 πρέζα αλάτι
50 γρ. ελιές μαύρες
50 γρ. ελιές πράσινες
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
15 ml ελαιόλαδο (3 κουτ. σούπας)
3 γρ. μέντα
1 πρέζα ρίγανη


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες ρόκα baby συνταγή | συνταγές με κρεμμύδι ξερό μέτριο | κάπαρη (σπόροι) συνταγή | πορτοκάλια | συνταγή με φινόκιο | Beef calories

Εκτέλεση συνταγής

Κόβουμε το κρεμμύδι σε λωρίδες julienne, πλένουμε τις ντομάτες, τις κόβουμε σε λεπτές φέτες και αφαιρούμε τους σπόρους και κόβουμε και το φινόκιο σε λεπτές φέτες.

Ξεφλουδίζουμε τα πορτοκάλια και τα κόβουμε σε φέτες. Πλένουμε καλά τη ρόκα και την ψιλοκόβουμε.

Σε ένα μπολ βάζουμε τους κολοκυθοανθούς, τις ντομάτες, το κρεμμύδι, το φινόκιο, το πορτοκάλι και τη ρόκα. Προσθέτουμε τις ελιές με την κάπαρη και χτυπάμε το ελαιόλαδο με το χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι και περιχύνουμε τη σαλάτα μας. Τέλος, προσθέτουμε λίγη ρίγανη και φύλλα μέντας. Γαρνίρουμε με μερικά κλαδάκια μάραθου.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες178
Πρωτεΐνες φυτικές2,53 γρ.
Υδατάνθρακες12,94 γρ.
Λιπαρά8,78 γρ.
Σάκχαρα5,64 γρ.
Φυτικές ίνες3,51 γρ.