Εκτέλεση συνταγής
Κόβουμε το κρεμμύδι σε λωρίδες julienne, πλένουμε τις ντομάτες, τις κόβουμε σε λεπτές φέτες και αφαιρούμε τους σπόρους και κόβουμε και το φινόκιο σε λεπτές φέτες.
Ξεφλουδίζουμε τα πορτοκάλια και τα κόβουμε σε φέτες. Πλένουμε καλά τη ρόκα και την ψιλοκόβουμε.
Σε ένα μπολ βάζουμε τους κολοκυθοανθούς, τις ντομάτες, το κρεμμύδι, το φινόκιο, το πορτοκάλι και τη ρόκα. Προσθέτουμε τις ελιές με την κάπαρη και χτυπάμε το ελαιόλαδο με το χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι και περιχύνουμε τη σαλάτα μας. Τέλος, προσθέτουμε λίγη ρίγανη και φύλλα μέντας. Γαρνίρουμε με μερικά κλαδάκια μάραθου.
Ξεφλουδίζουμε τα πορτοκάλια και τα κόβουμε σε φέτες. Πλένουμε καλά τη ρόκα και την ψιλοκόβουμε.
Σε ένα μπολ βάζουμε τους κολοκυθοανθούς, τις ντομάτες, το κρεμμύδι, το φινόκιο, το πορτοκάλι και τη ρόκα. Προσθέτουμε τις ελιές με την κάπαρη και χτυπάμε το ελαιόλαδο με το χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι και περιχύνουμε τη σαλάτα μας. Τέλος, προσθέτουμε λίγη ρίγανη και φύλλα μέντας. Γαρνίρουμε με μερικά κλαδάκια μάραθου.