Εκτέλεση συνταγής
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα χόρτα και τα ζεματίζουμε ψιλοκομμένα σε βραστό νερό με χυμό λεμονιού για 4 λεπτά. Τα στραγγίζουμε πιέζοντάς τα και τα σκουπίζουμε ελαφρά με απορροφητικό χαρτί. Στη συνέχεια, τα βάζουμε σε ένα τηγάνι με μία κουταλιά σούπας ελαιόλαδο και μία ροδέλα πιπεριάς και τα τσιγαρίζουμε για λίγο.
Αφαιρούμε την κόρα από τις φέτες του ψωμιού και κόβουμε την ψίχα σε μικρούς κύβους. Χοντροτρίβουμε το τυρί. Ρίχνουμε τους κύβους του ψωμιού και ένα κλαδάκι μάραθο στο τηγάνι με τα χόρτα και ανακατεύουμε μερικές φορές. Μόλις το μείγμα ομογενοποιηθεί, προσθέτουμε το τυρί και ανακατεύουμε ξανά για λίγο. Στη συνέχεια, το αδειάζουμε σε ένα μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα τουλάχιστον.
Όταν το βγάλουμε απ’ το ψυγείο, θα σχηματίσουμε μικρές κροκέτες βάρους περίπου 15 γρ. η κάθε μία.
Ανακατεύουμε την τριμμένη φρυγανιά με τα φιστίκια ψιλοκομμένα. Περνάμε τις κροκέτες πρώτα από αλεύρι, μετά από χτυπημένο αυγό και τέλος από την τριμμένη φρυγανιά με το φιστίκι.
Θα χρειαστούμε 1 λίτρο ελαιόλαδο ή άλλο φυτικό λάδι για να τηγανίσουμε τις κροκέτες τυριού σε βαθύ τηγάνισμα (deep fry) μέχρι να ροδίσουν. Στη συνέχεια, τις τοποθετούμε για λίγο σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας, τις πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και σερβίρουμε αμέσως.
Αφαιρούμε την κόρα από τις φέτες του ψωμιού και κόβουμε την ψίχα σε μικρούς κύβους. Χοντροτρίβουμε το τυρί. Ρίχνουμε τους κύβους του ψωμιού και ένα κλαδάκι μάραθο στο τηγάνι με τα χόρτα και ανακατεύουμε μερικές φορές. Μόλις το μείγμα ομογενοποιηθεί, προσθέτουμε το τυρί και ανακατεύουμε ξανά για λίγο. Στη συνέχεια, το αδειάζουμε σε ένα μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα τουλάχιστον.
Όταν το βγάλουμε απ’ το ψυγείο, θα σχηματίσουμε μικρές κροκέτες βάρους περίπου 15 γρ. η κάθε μία.
Ανακατεύουμε την τριμμένη φρυγανιά με τα φιστίκια ψιλοκομμένα. Περνάμε τις κροκέτες πρώτα από αλεύρι, μετά από χτυπημένο αυγό και τέλος από την τριμμένη φρυγανιά με το φιστίκι.
Θα χρειαστούμε 1 λίτρο ελαιόλαδο ή άλλο φυτικό λάδι για να τηγανίσουμε τις κροκέτες τυριού σε βαθύ τηγάνισμα (deep fry) μέχρι να ροδίσουν. Στη συνέχεια, τις τοποθετούμε για λίγο σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας, τις πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και σερβίρουμε αμέσως.