Εκτέλεση συνταγής
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράσει χωρίς προσθήκη αλατιού, ρίχνουμε το μπρόκολο και το βράζουμε για 4 λεπτά. Στη συνέχεια το αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα.
Στο ίδιο νερό βράζουμε και το κουνουπίδι για 6 λεπτά, το στραγγίζουμε κι αυτό με την τρυπητή κουτάλα και κρατάμε το νερό.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με το ελαιόλαδο και προσθέτουμε την κανέλα, το γαρίφαλο και το πιπέρι.
Στη συνέχεια προσθέτουμε και το κουνουπίδι κομμένο σε κομμάτια και το τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά.
Στο νερό που μαγειρέψαμε τα λαχανικά ρίχνουμε δύο πρέζες αλάτι και το βάζουμε να πάρει βράση. Τότε ρίχνουμε μέσα τα rigatoni και αφού περάσουν δύο λεπτά, προσθέτουμε και το μπρόκολο. Μόλις βράσουν τα ζυμαρικά, τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με το κουνουπίδι. Μαγειρεύουμε για δύο λεπτά και προσθέτουμε τον κρόκο χτυπημένο με 120 ml από το νερό του μαγειρέματος και το Pecorino Romano τριμμένο, ανακατεύοντας απαλά.
Σερβίρουμε στα πιάτα, συμπληρώνοντας λίγο πιπέρι.
Στο ίδιο νερό βράζουμε και το κουνουπίδι για 6 λεπτά, το στραγγίζουμε κι αυτό με την τρυπητή κουτάλα και κρατάμε το νερό.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με το ελαιόλαδο και προσθέτουμε την κανέλα, το γαρίφαλο και το πιπέρι.
Στη συνέχεια προσθέτουμε και το κουνουπίδι κομμένο σε κομμάτια και το τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά.
Στο νερό που μαγειρέψαμε τα λαχανικά ρίχνουμε δύο πρέζες αλάτι και το βάζουμε να πάρει βράση. Τότε ρίχνουμε μέσα τα rigatoni και αφού περάσουν δύο λεπτά, προσθέτουμε και το μπρόκολο. Μόλις βράσουν τα ζυμαρικά, τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με το κουνουπίδι. Μαγειρεύουμε για δύο λεπτά και προσθέτουμε τον κρόκο χτυπημένο με 120 ml από το νερό του μαγειρέματος και το Pecorino Romano τριμμένο, ανακατεύοντας απαλά.
Σερβίρουμε στα πιάτα, συμπληρώνοντας λίγο πιπέρι.