Rigatoni με άρωμα μπρόκολου

Εμφανίσεις: 2.472
Rigatoni με άρωμα μπρόκολου
Υλικά:
1 κρεμμύδι ξερό άσπρο μέτριο
1 γρ. γαρίφαλο σε σκόνη (1 πρέζα)
400 γρ. rigatoni (ζυμαρικά ριγκατόνι)
80 γρ. τυρί Pecorino Romano (πεκορίνο ρομάνο)
200 γρ. κουνουπίδι (τούφες)
300 γρ. μπρόκολο (μπουκετάκια)
1 κρόκος αυγού
2 πρέζες αλάτι
2 πρέζες πιπέρι μαύρο
25 ml ελαιόλαδο (5 κουτ. σούπας)
1 πρέζα κανέλλα (σκόνη)


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες : ριγκατόνι με άρωμα μπρόκολου: ζυμαρικά με άρωμα μπρόκολου: ζυμαρικά με κουνουπίδι | Apricots calories

Εκτέλεση συνταγής

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράσει χωρίς προσθήκη αλατιού, ρίχνουμε το μπρόκολο και το βράζουμε για 4 λεπτά. Στη συνέχεια το αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα.

Στο ίδιο νερό βράζουμε και το κουνουπίδι για 6 λεπτά, το στραγγίζουμε κι αυτό με την τρυπητή κουτάλα και κρατάμε το νερό.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με το ελαιόλαδο και προσθέτουμε την κανέλα, το γαρίφαλο και το πιπέρι.

Στη συνέχεια προσθέτουμε και το κουνουπίδι κομμένο σε κομμάτια και το τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά.

Στο νερό που μαγειρέψαμε τα λαχανικά ρίχνουμε δύο πρέζες αλάτι και το βάζουμε να πάρει βράση. Τότε ρίχνουμε μέσα τα rigatoni και αφού περάσουν δύο λεπτά, προσθέτουμε και το μπρόκολο. Μόλις βράσουν τα ζυμαρικά, τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με το κουνουπίδι. Μαγειρεύουμε για δύο λεπτά και προσθέτουμε τον κρόκο χτυπημένο με 120 ml από το νερό του μαγειρέματος και το Pecorino Romano τριμμένο, ανακατεύοντας απαλά.

Σερβίρουμε στα πιάτα, συμπληρώνοντας λίγο πιπέρι.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες561
Πρωτεΐνες ζωικές5,95 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές14,78 γρ.
Υδατάνθρακες92,68 γρ.
Λιπαρά14,33 γρ.
Σάκχαρα1,22 γρ.
Φυτικές ίνες2,98 γρ.