Spaghettini με ραδίκια και αντσούγιες

Εμφανίσεις: 2.292
Spaghettini με ραδίκια και αντσούγιες
Υλικά:
600 γρ. ραδίκια
60 γρ. τυρί Parmigiano-Reggiano (παρμεζάνα)
400 γρ. spaghettini (σπαγγετίνι)
60 γρ. αντσούγιες σε λάδι (6 φιλέτα)
10 γρ. πιπεριές καυτερές κόκκινες (1 τεμ.)
2 τεμ. σκόρδα
3 πρέζες αλάτι
20 ml ελαιόλαδο (4 κουτ. σούπας)


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες : αντσούγιες: spaghettini: ζυμαρικά με αντσούγια | Biscuit calories

Εκτέλεση συνταγής

Καθαρίζουμε τα ραδίκια, τα πλένουμε και τα κόβουμε σε λεπτές λωρίδες. Τα σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα με το μισό ελαιόλαδο και τις σκελίδες του σκόρδου λιωμένες.

Προσθέτουμε μία πρέζα αλάτι, ραντίζουμε με λίγο νερό και τα μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.

Στραγγίζουμε τις αντσούγιες από το λάδι και τις ανακατεύουμε με την κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη.

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, τα σουρώνουμε, τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα και περιχύνουμε από πάνω τη σάλτσα και λίγο νερό από το βρασμό των ζυμαρικών που θα κρατήσουμε. Προσθέτουμε και τις αντσούγιες με την πιπεριά, ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το Parmigiano-Reggiano τριμμένο και σερβίρουμε.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες563
Πρωτεΐνες ζωικές9,36 γρ.
Λιπαρά10,67 γρ.