Tortellini με προσούτο, αρακά και γιαούρτι

Εμφανίσεις: 2.669
Tortellini με προσούτο, αρακά και γιαούρτι
Υλικά:
400 γρ. tortellini (τορτελίνια) με ζαμπόν
100 γρ. prosciutto cotto
80 γρ. τυρί Parmigiano-Reggiano (παρμεζάνα)
250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
20 γρ. βούτυρο
1 κρεμμύδι ξερό άσπρο
50 γρ. αρακάς κατεψυγμένος
150 ml κρασί λευκό (1,5 ποτήρι κρασιού)
1 πρέζα αλάτι
2 πρέζες πιπέρι μαύρο
40 ml ελαιόλαδο
20 γρ. chives (σχοινόπρασο)


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες συνταγές με γιαούρτι στραγγιστό | βούτυρο συνταγές | prosciutto cotto | συνταγή με γιαούρτι στραγγιστό | τυρί Parmigiano-Reggiano (παρμεζάνα) συνταγές

Εκτέλεση συνταγής

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό και παράλληλα ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Βάζουμε μαζί το βούτυρο, το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι που έχουμε ψιλό κόψει, προσθέτουμε τον αρακά και τελευταίο το προσούτο, σβήνουμε με το λευκό κρασί και αφού εξατμιστεί προσθέτουμε το γιαούρτι, αλατοπιπερώνουμε βάζουμε λίγο νερό από τα ζυμαρικά και μαγειρεύουμε τη σάλτσα για δύο τρία λεπτά. Βάζουμε τα ζυμαρικά και την παρμεζάνα στη σάλτσα ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες687
Πρωτεΐνες ζωικές20,83 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές11,66 γρ.
Υδατάνθρακες70,42 γρ.
Λιπαρά31,69 γρ.
Σάκχαρα3,23 γρ.
Φυτικές ίνες0,53 γρ.