Πατάτες με μανιτάρια στο φούρνο

Εμφανίσεις: 8.179
Πατάτες με μανιτάρια στο φούρνο
Υλικά:
250 γρ. μανιτάρια porcini
10 γρ. δεντρολίβανο (1 κλαράκι)
250 γρ. τυρί mozzarella (μοτσαρέλα αγελαδινή φρέσκια)
800 γρ. πατάτες (4 τεμ.)
1 τεμ. σκόρδο
2 πρέζες αλάτι
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
15 ml ελαιόλαδο (3 κουτ. σούπας)


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες συνταγές με αλάτι | πατάτες συνταγές | συνταγή με δεντρολίβανο | μανιτάρια porcini | συνταγή με σκόρδο | Lobster calories

Εκτέλεση συνταγής

Βάζουμε τις πατάτες, πλυμμένες καλά και χωρίς να τις ξεφλουδίσουμε, σε μια κατσαρόλα με κρύο αλατισμένο νερό και τις βράζουμε.

Στο μεταξύ, καθαρίζουμε τα μανιτάρια σύμφωνα με τις οδηγίες.

Σε ένα τηγάνι βάζουμε το σκόρδο «πατημένο» και χωρίς να το ξεφλουδίσουμε με το ελαιόλαδο και το δεντρολίβανο και τα σοτάρουμε. Προσθέτουμε τα μανιτάρια χοντροκομμένα και αλατοπιπερώνουμε. Μόλις σοταριστούν, αφαιρούμε το σκόρδο και το δεντρολίβανο και προσθέτουμε τις πατάτες, αφού τις ξεφλουδίσουμε και τις κόψουμε σε χοντρά κομμάτια.

Στη συνέχεια, τα ρίχνουμε όλα μαζί σε ένα ταψί και πασπαλίζουμε με τη mozzarella κομμένη σε κύβους ή σε φέτες.

Ψήνουμε στους 200°C για 15 λεπτά περίπου και σερβίρουμε.

 

 
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες368
Πρωτεΐνες ζωικές11,69 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές6,51 γρ.
Υδατάνθρακες36,78 γρ.
Λιπαρά16,05 γρ.
Σάκχαρα3,09 γρ.
Φυτικές ίνες5,96 γρ.