Πικάντικη σαλάτα με λαχανικά, πεπόνι και τζίντζερ

Εμφανίσεις: 2.210
Πικάντικη σαλάτα με λαχανικά, πεπόνι και τζίντζερ
Υλικά:
30 ml χυμός λεμονιού φρέσκος
10 γρ. πιπεριές καυτερές κόκκινες (1/2 τεμ.)
1 τεμ. αγγούρι (μέτριο)
45 γρ. σέλινο (το κοτσάνι)
100 γρ. φασολάκια
60 γρ. καρότα (1 μικρό)
180 γρ. ψωμί λευκό σταρένιο (ή χωριάτικο)
150 γρ. πεπόνι
3 πρέζες αλάτι
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
75 ml ελαιόλαδο
10 γρ. τζίντζερ (φρέσκο, τριμμένο)
3 γρ. δυόσμος
1 πρέζα ρίγανη


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες : σαλάτα με φασολάκια: σαλάτα με τζίντζερ: σαλάτα με πεπόνι

Εκτέλεση συνταγής

Κόβουμε το ψωμί σε τέσσερις φέτες, το ραντίζουμε με μία κουταλιά ελαιόλαδο, το πασπαλίζουμε με τη ρίγανη, το αλατοπιπερώνουμε και το ψήνουμε για 10 λεπτά στο φούρνο στους 180°C.

Ξεφλουδίζουμε το αγγούρι και το κόβουμε σε κύβους, το αλατίζουμε και το αφήνουμε στην άκρη.

Βράζουμε τα φασολάκια για 5 λεπτά σε καυτό νερό και τα κόβουμε στη μέση κατά μήκος. Ψιλοκόβουμε το καρότο, το σέλινο και το πεπόνι. Βγάζουμε το ψωμί από το φούρνο και το κόβουμε σε ορθογώνια κομμάτια.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα λαχανικά και το πεπόνι με το τριμμένο τζίντζερ, την πιπεριά και τα φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα.

Σε ένα μπολάκι βάζουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο με το λεμόνι και μία πρέζα αλάτι και τα χτυπάμε με ένα πιρούνι για να γίνουν γαλάκτωμα. Περιχύνουμε μ’ αυτό τη σαλάτα και τη σερβίρουμε με το φρυγανισμένο ψωμί.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες321
Πρωτεΐνες φυτικές5,18 γρ.
Υδατάνθρακες27,96 γρ.
Λιπαρά19,79 γρ.
Σάκχαρα5,61 γρ.
Φυτικές ίνες5,4 γρ.