Εκτέλεση συνταγής
Κόβουμε το ψωμί σε τέσσερις φέτες, το ραντίζουμε με μία κουταλιά ελαιόλαδο, το πασπαλίζουμε με τη ρίγανη, το αλατοπιπερώνουμε και το ψήνουμε για 10 λεπτά στο φούρνο στους 180°C.
Ξεφλουδίζουμε το αγγούρι και το κόβουμε σε κύβους, το αλατίζουμε και το αφήνουμε στην άκρη.
Βράζουμε τα φασολάκια για 5 λεπτά σε καυτό νερό και τα κόβουμε στη μέση κατά μήκος. Ψιλοκόβουμε το καρότο, το σέλινο και το πεπόνι. Βγάζουμε το ψωμί από το φούρνο και το κόβουμε σε ορθογώνια κομμάτια.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα λαχανικά και το πεπόνι με το τριμμένο τζίντζερ, την πιπεριά και τα φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα.
Σε ένα μπολάκι βάζουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο με το λεμόνι και μία πρέζα αλάτι και τα χτυπάμε με ένα πιρούνι για να γίνουν γαλάκτωμα. Περιχύνουμε μ’ αυτό τη σαλάτα και τη σερβίρουμε με το φρυγανισμένο ψωμί.
Ξεφλουδίζουμε το αγγούρι και το κόβουμε σε κύβους, το αλατίζουμε και το αφήνουμε στην άκρη.
Βράζουμε τα φασολάκια για 5 λεπτά σε καυτό νερό και τα κόβουμε στη μέση κατά μήκος. Ψιλοκόβουμε το καρότο, το σέλινο και το πεπόνι. Βγάζουμε το ψωμί από το φούρνο και το κόβουμε σε ορθογώνια κομμάτια.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα λαχανικά και το πεπόνι με το τριμμένο τζίντζερ, την πιπεριά και τα φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα.
Σε ένα μπολάκι βάζουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο με το λεμόνι και μία πρέζα αλάτι και τα χτυπάμε με ένα πιρούνι για να γίνουν γαλάκτωμα. Περιχύνουμε μ’ αυτό τη σαλάτα και τη σερβίρουμε με το φρυγανισμένο ψωμί.