Εκτέλεση συνταγής
Μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό. Ζεματίζουμε τις ντομάτες σε βραστό νερό για 30 δευτερόλεπτα, τις ξεφλουδίζουμε, αφαιρούμε τους σπόρους, τις κόβουμε σε κύβους και τους βάζουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν από τα υγρά τους.
Κόβουμε τη mozzarella σε λεπτές λωρίδες και την αφήνουμε να στεγνώσει σε χαρτί κουζίνας.
Ζεσταίνουμε το ζωμό και προσθέτουμε τη ζελατίνη, αφού τη στύψουμε για να στραγγίξει από το νερό, προσέχοντας να μην στερεοποιηθεί. Ανακατεύουμε στον ζωμό τα μυρωδικά ψιλοκομμένα, τους κύβους της ντομάτας, τις ελιές και αλατοπιπερώνουμε.
Ρίχνουμε το μείγμα σε μια φόρμα όπου έχουμε στρώσει λαδόκολλα και προσθέτουμε ανάμεσα τις φέτες της mozzarella. Τοποθετούμε τη φόρμα στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον, μέχρι να σφίξουν τα υλικά.
Στο μεταξύ, βάζουμε το βασιλικό, το λάδι, το λεμόνι και το αλατοπίπερο στο μπλέντερ και τα αλέθουμε για να πάρουμε το πέστο βασιλικού.
Βγάζουμε την τερίνα από το ψυγείο, την ξεφορμάρουμε και τη σερβίρουμε κομμένη σε φέτες συνοδεύοντάς την με το πέστο βασιλικού.
Κόβουμε τη mozzarella σε λεπτές λωρίδες και την αφήνουμε να στεγνώσει σε χαρτί κουζίνας.
Ζεσταίνουμε το ζωμό και προσθέτουμε τη ζελατίνη, αφού τη στύψουμε για να στραγγίξει από το νερό, προσέχοντας να μην στερεοποιηθεί. Ανακατεύουμε στον ζωμό τα μυρωδικά ψιλοκομμένα, τους κύβους της ντομάτας, τις ελιές και αλατοπιπερώνουμε.
Ρίχνουμε το μείγμα σε μια φόρμα όπου έχουμε στρώσει λαδόκολλα και προσθέτουμε ανάμεσα τις φέτες της mozzarella. Τοποθετούμε τη φόρμα στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον, μέχρι να σφίξουν τα υλικά.
Στο μεταξύ, βάζουμε το βασιλικό, το λάδι, το λεμόνι και το αλατοπίπερο στο μπλέντερ και τα αλέθουμε για να πάρουμε το πέστο βασιλικού.
Βγάζουμε την τερίνα από το ψυγείο, την ξεφορμάρουμε και τη σερβίρουμε κομμένη σε φέτες συνοδεύοντάς την με το πέστο βασιλικού.