Τερίνα με ντομάτες και σάλτσα πέστο

Εμφανίσεις: 2.618
Τερίνα με ντομάτες και σάλτσα πέστο
Υλικά για την τερίνα:
100 ml ζωμός λαχανικών
200 γρ. τυρί mozzarella (μοτσαρέλα αγελαδινή φρέσκια)
800 γρ. ντομάτες φρέσκιες (8 τεμ.)
15 γρ. φύλλα ζελατίνης
2 πρέζες αλάτι
60 γρ. ελιές μαύρες
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
10 γρ. μαϊντανός
2 πρέζες ρίγανη

Υλικά για τη σάλτσα πέστο:
10 ml χυμός λεμονιού φρέσκος (2 κουτ. σούπας)
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
15 ml ελαιόλαδο (3 κουτ. σούπας)
30 γρ. βασιλικός φρέσκος


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες αλάτι | ελιές μαύρες | φύλλα ζελατίνης συνταγή | μαϊντανός συνταγές | χυμός λεμονιού φρέσκος | Bean soup calories

Εκτέλεση συνταγής

Μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό. Ζεματίζουμε τις ντομάτες σε βραστό νερό για 30 δευτερόλεπτα, τις ξεφλουδίζουμε, αφαιρούμε τους σπόρους, τις κόβουμε σε κύβους και τους βάζουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν από τα υγρά τους.

Κόβουμε τη mozzarella σε λεπτές λωρίδες και την αφήνουμε να στεγνώσει σε χαρτί κουζίνας.

Ζεσταίνουμε το ζωμό και προσθέτουμε τη ζελατίνη, αφού τη στύψουμε για να στραγγίξει από το νερό, προσέχοντας να μην στερεοποιηθεί. Ανακατεύουμε στον ζωμό τα μυρωδικά ψιλοκομμένα, τους κύβους της ντομάτας, τις ελιές και αλατοπιπερώνουμε.

Ρίχνουμε το μείγμα σε μια φόρμα όπου έχουμε στρώσει λαδόκολλα και προσθέτουμε ανάμεσα τις φέτες της mozzarella. Τοποθετούμε τη φόρμα στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον, μέχρι να σφίξουν τα υλικά.

Στο μεταξύ, βάζουμε το βασιλικό, το λάδι, το λεμόνι και το αλατοπίπερο στο μπλέντερ και τα αλέθουμε για να πάρουμε το πέστο βασιλικού.

Βγάζουμε την τερίνα από το ψυγείο, την ξεφορμάρουμε και τη σερβίρουμε κομμένη σε φέτες συνοδεύοντάς την με το πέστο βασιλικού.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες246
Πρωτεΐνες ζωικές9,4 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές1,47 γρ.
Υδατάνθρακες9,94 γρ.
Λιπαρά17,37 γρ.
Σάκχαρα5,39 γρ.
Φυτικές ίνες1,09 γρ.