Εκτέλεση συνταγής
Ψήνουμε τις πιπεριές σε ένα τηγάνι χωρίς λάδι (ή τις βάζουμε στο φούρνο στους 180°C μέχρι το δέρμα τους να κάνει φυσαλίδες). Στη συνέχεια τις τυλίγουμε σε αντικολλητικό χαρτί και τις αφήνουμε για 10 λεπτά. Κατόπιν τις ξεφλουδίζουμε, αφαιρούμε τους σπόρους, τις ξεπλένουμε και τις κόβουμε σε λωρίδες.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το σκόρδο ξεφλουδισμένο. Προσθέτουμε τις πιπεριές και την κρέμα γάλακτος, αλάτι, μισό φλιτζάνι νερό και βράζουμε για 20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, τα σουρώνουμε, τα ρίχνουμε στη σάλτσα με τις πιπεριές και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το τριμμένο Parmigiano-Reggiano, τον μάραθο ψιλοκομμένο και τα φιλέτα της πιπεριάς και σερβίρουμε.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το σκόρδο ξεφλουδισμένο. Προσθέτουμε τις πιπεριές και την κρέμα γάλακτος, αλάτι, μισό φλιτζάνι νερό και βράζουμε για 20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, τα σουρώνουμε, τα ρίχνουμε στη σάλτσα με τις πιπεριές και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το τριμμένο Parmigiano-Reggiano, τον μάραθο ψιλοκομμένο και τα φιλέτα της πιπεριάς και σερβίρουμε.