Penne integrale με σάλτσα πιπεριάς

Εμφανίσεις: 3.890
Penne integrale με σάλτσα πιπεριάς
Υλικά:
320 γρ. penne integrale (ζυμαρικά πέννες ολικής άλεσης)
75 γρ. τυρί Parmigiano-Reggiano (παρμεζάνα) (2 κουτ. σούπας τριμμένο)
200 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
100 γρ. πιπεριές γλυκές κόκκινες (2 τεμ.)
1 κρεμμύδι ξερό μέτριο
1 τεμ. σκόρδο
2 πρέζες αλάτι
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
15 ml ελαιόλαδο (3 κουτ. σούπας)
10 γρ. μάραθος


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες penne integrale (ζυμαρικά πέννες ολικής άλεσης) συνταγή | συνταγή με penne integrale (ζυμαρικά πέννες ολικής άλεσης) | συνταγές με ελαιόλαδο | πιπεριές γλυκές κόκκινες | κρεμμύδι ξερό μέτριο συνταγή | Corn calories

Εκτέλεση συνταγής

Ψήνουμε τις πιπεριές σε ένα τηγάνι χωρίς λάδι (ή τις βάζουμε στο φούρνο στους 180°C μέχρι το δέρμα τους να κάνει φυσαλίδες). Στη συνέχεια τις τυλίγουμε σε αντικολλητικό χαρτί και τις αφήνουμε για 10 λεπτά. Κατόπιν τις ξεφλουδίζουμε, αφαιρούμε τους σπόρους, τις ξεπλένουμε και τις κόβουμε σε λωρίδες.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το σκόρδο ξεφλουδισμένο. Προσθέτουμε τις πιπεριές και την κρέμα γάλακτος, αλάτι, μισό φλιτζάνι νερό και βράζουμε για 20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, τα σουρώνουμε, τα ρίχνουμε στη σάλτσα με τις πιπεριές και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το τριμμένο Parmigiano-Reggiano, τον μάραθο ψιλοκομμένο και τα φιλέτα της πιπεριάς και σερβίρουμε.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες574
Πρωτεΐνες ζωικές7,43 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές11,99 γρ.
Υδατάνθρακες64,72 γρ.
Λιπαρά27,64 γρ.
Σάκχαρα1,2 γρ.
Φυτικές ίνες0,43 γρ.