Εκτέλεση συνταγής
Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τις βράζουμε σε ελαφρώς αλατισμένο νερό για 15 λεπτά περίπου. Τις σουρώνουμε προσεκτικά, τις περνάμε από τον πολτοποιητή πατάτας και τις κάνουμε πουρέ και τον βάζουμε στην κατσαρόλα για να κρυώσει ελαφρά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ, τα αυγά, το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα μας να ομογενοποιηθεί.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε 200 ml φυτικό λάδι και μόλις κάψει ρίχνουμε κουταλιές από το μείγμα, με λίγη απόσταση μεταξύ τους και τηγανίζουμε σε βαθύ τηγάνισμα (deeep fry) για 3-4 λεπτά, γυρίζοντας και από την άλλη πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.
Σε μια πιατέλα βάζουμε χαρτί κουζίνας και τοποθετούμε τις κροκέτες για να απορροφηθεί το περιττό λάδι και συνεχίζουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει όλο το μείγμα. Σερβίρουμε τις κροκέτες ζεστές.
Tips:
Στη συνέχεια προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ, τα αυγά, το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα μας να ομογενοποιηθεί.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε 200 ml φυτικό λάδι και μόλις κάψει ρίχνουμε κουταλιές από το μείγμα, με λίγη απόσταση μεταξύ τους και τηγανίζουμε σε βαθύ τηγάνισμα (deeep fry) για 3-4 λεπτά, γυρίζοντας και από την άλλη πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.
Σε μια πιατέλα βάζουμε χαρτί κουζίνας και τοποθετούμε τις κροκέτες για να απορροφηθεί το περιττό λάδι και συνεχίζουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει όλο το μείγμα. Σερβίρουμε τις κροκέτες ζεστές.

- Αν θέλουμε, μπορούμε να ψήσουμε τις κροκέτες στο φούρνο. Σε ένα ταψί βουτυρωμένο στρώνουμε μια λαδόκολα και βάζουμε κουταλιές από το μείγμα. Ψήνουμε στο γκριλ για 5 λεπτά, γυρίζοντάς τες μια φορά στα μισά του χρόνου μαγειρέματος.
- Μπορούμε να φτιάξουμε τις κροκέτες και με πράσινα φασόλια με μουστάρδα. Ακολουθούμε τη διαδικασία όπως παραπάνω, προσθέτοντας 75 γρ. φασολάκια, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα, μαζί με μία κουταλιά της σούπας μουστάρδα σε κόκκους.