Κεφτεδάκια λαχανικών με parmigiano-reggiano

Εμφανίσεις: 3.093
Κεφτεδάκια λαχανικών με parmigiano-reggiano
Υλικά για τα κεφτεδάκια:
50 γρ. φρυγανιά τριμμένη (ή όση χρειαστεί)
400 γρ. πατάτες (2 τεμ.)
1 τεμ. σκόρδο
3 αυγά
200 γρ. καρότα (4 τεμ.)
2 πρέζες αλάτι
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
10 γρ. μαϊντανός

Υλικά για τη σάλτσα:
30 γρ. μαγιονέζα (2 κουτ. σούπας)
200 γρ. γιαούρτι ημιαποβουτυρωμένο (1 φλιτζάνι)


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες : νόστιμα κεφτεδάκια: κεφτεδάκια λαχανικών: παρμεζάνα

Εκτέλεση συνταγής

Καθαρίζουμε και πλένουμε τις πατάτες και τα καρότα. Τα βράζουμε σε δύο ξεχωριστά κατσαρολάκια, κομμένα σε κομμάτια, για 20 λεπτά περίπου σε αλατισμένο νερό.

Στο μεταξύ, ψιλοκόβουμε το σκόρδο και τον μαϊντανό. Στραγγίζουμε τις πατάτες και τα καρότα μόλις γίνουν και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε και το ψιλοκομμένο σκόρδο και τον μαϊντανό, τα αυγά, το Parmigiano-Reggiano και την τριμμένη φρυγανιά, τόση ώστε το μείγμα μας να μπορεί να πλάθεται. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και αλατοπιπερώνουμε.

Πλάθουμε στρογγυλά μπαλάκια με τη βοήθεια της λαβίδας του παγωτού. Τα βάζουμε σε ένα ταψί όπου έχουμε στρώσει λαδόκολλα και τα ψήνουμε στους 180°C για 30 λεπτά περίπου.

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα αναμειγνύοντας το γιαούρτι με τη μαγιονέζα. Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια καυτά μαζί με τη σάλτσα και σαλάτα της αρεσκείας μας.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες281
Πρωτεΐνες ζωικές6,42 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές5,27 γρ.
Υδατάνθρακες33,23 γρ.
Λιπαρά10,04 γρ.
Σάκχαρα7,39 γρ.
Φυτικές ίνες4,45 γρ.