Εκτέλεση συνταγής
Καθαρίζουμε και πλένουμε τις πατάτες και τα καρότα. Τα βράζουμε σε δύο ξεχωριστά κατσαρολάκια, κομμένα σε κομμάτια, για 20 λεπτά περίπου σε αλατισμένο νερό.
Στο μεταξύ, ψιλοκόβουμε το σκόρδο και τον μαϊντανό. Στραγγίζουμε τις πατάτες και τα καρότα μόλις γίνουν και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε και το ψιλοκομμένο σκόρδο και τον μαϊντανό, τα αυγά, το Parmigiano-Reggiano και την τριμμένη φρυγανιά, τόση ώστε το μείγμα μας να μπορεί να πλάθεται. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και αλατοπιπερώνουμε.
Πλάθουμε στρογγυλά μπαλάκια με τη βοήθεια της λαβίδας του παγωτού. Τα βάζουμε σε ένα ταψί όπου έχουμε στρώσει λαδόκολλα και τα ψήνουμε στους 180°C για 30 λεπτά περίπου.
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα αναμειγνύοντας το γιαούρτι με τη μαγιονέζα. Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια καυτά μαζί με τη σάλτσα και σαλάτα της αρεσκείας μας.
Στο μεταξύ, ψιλοκόβουμε το σκόρδο και τον μαϊντανό. Στραγγίζουμε τις πατάτες και τα καρότα μόλις γίνουν και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε και το ψιλοκομμένο σκόρδο και τον μαϊντανό, τα αυγά, το Parmigiano-Reggiano και την τριμμένη φρυγανιά, τόση ώστε το μείγμα μας να μπορεί να πλάθεται. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και αλατοπιπερώνουμε.
Πλάθουμε στρογγυλά μπαλάκια με τη βοήθεια της λαβίδας του παγωτού. Τα βάζουμε σε ένα ταψί όπου έχουμε στρώσει λαδόκολλα και τα ψήνουμε στους 180°C για 30 λεπτά περίπου.
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα αναμειγνύοντας το γιαούρτι με τη μαγιονέζα. Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια καυτά μαζί με τη σάλτσα και σαλάτα της αρεσκείας μας.