Σαλάτα coleslaw

Εμφανίσεις: 1.532
Σαλάτα coleslaw
Υλικά:
100 γρ. κινόα (βρασμένη)
5 πρέζες πιπέρι cayenne (1 κουτ. γλυκού)
15 ml χυμός λεμονιού φρέσκος (από 1 λεμόνι)
50 γρ. καλαμπόκι (βρασμένο)
300 γρ. λάχανο λευκό
100 γρ. πιπεριές γλυκές κόκκινες
500 γρ. κρεμμύδια φρέσκα (ολόκληρα) (1 μικρό μάτσο)
300 γρ. λάχανο κόκκινο
1 κρεμμύδι ξερό μέτριο
150 γρ. καρότα (3 τεμ.)
5 πρέζες αλάτι (1 κουτ. γλυκού)
5 πρέζες πιπέρι μαύρο (1 κουτ. γλυκού)
30 ml ελαιόλαδο (6 κουτ. σούπας)
25 γρ. μαϊντανός (1/2 μάτσο)
15 γρ. δυόσμος (1/2 μάτσο)


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες συνταγές με κρεμμύδια φρέσκα (ολόκληρα) | συνταγή με πιπεριές γλυκές κόκκινες | κινόα | πιπέρι cayenne συνταγές | κινόα συνταγές | Sponge cake calories

Εκτέλεση συνταγής

Με την ειδική λεπίδα του ραβδομπλέντερ για χοντρό julienne, κόβουμε τα χρωματιστά λαχανικά. Αλλάζουμε τη λεπίδα, τοποθετώντας εκείνη για λεπτό julienne και κόβουμε τα καρότα, αφού τα πλύνουμε και τα ανακατεύουμε με το λάχανο κομμένο.

Με μαχαίρι ψιλοκόβουμε τις πιπεριές σε julienne, τα κρεμμύδια –ξερά και φρέσκα– τον μαϊντανό και τον δυόσμο και τα ρίχνουμε στην κομμένη σαλάτα.

Τέλος, προσθέτουμε και τα υπόλοιπα κομμένα λαχανικά και ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια, κάνοντας «μασάζ» στα υλικά.

Χτυπάμε το ελαιόλαδο με τον χυμό λεμονιού και γαρνίρουμε τη σαλάτα (εναλλακτικά μπορούμε να γαρνίρουμε με 150 γρ. μαγιονέζα).
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες299
Πρωτεΐνες φυτικές7,84 γρ.
Υδατάνθρακες45,68 γρ.
Λιπαρά7,65 γρ.
Σάκχαρα12,87 γρ.
Φυτικές ίνες10,08 γρ.