Ασιατικά ρολά με καβούρι και noodles

Εμφανίσεις: 3.916
Ασιατικά ρολά με καβούρι και noodles
Υλικά:
200 γρ. ζυμαρικά ρυζιού (noodles)
5 ml σησαμέλαιο (1 κουτ. σούπας)
1 μπούκοβο
16 φύλλο ρυζιού (διαμέτρου 22 εκ.)
5 γρ. thai sauce (ταϊλανδέζικη σάλτσα) (1 κουτ. γλυκού)
10 γρ. chili sauce (γλυκιά σάλτσα τσίλι) (1 κουτ. σούπας)
300 γρ. καβούρι ψαχνό
1/4 τεμ. αγγούρι (μέτριο)
50 γρ. κρεμμύδια φρέσκα (ολόκληρα) (1 ματσάκι)
1 τεμ. σκόρδο
10 γρ. κόλιανδρος (2 κουτ. σούπας)
50 γρ. τζίντζερ (φρέσκο)
5 γρ. δυόσμος (1 κουτ. σούπας)


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες : συνταγή με καβούρι: noodles: ασιατική συνταγή για ρολά

Εκτέλεση συνταγής

Βράζουμε τα noodles σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε και τα κρυώνουμε κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό.

Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, το τζίντζερ τριμμένο, το σκόρδο κομμένο σε λεπτές φέτες, την κόκκινη πιπεριά, τον κόλιανδρο και το δυόσμο ψιλοκομμένα. Προσθέτουμε το αγγούρι κομμένο σε μικρό και λεπτό julienne, την καβουρόψιχα ψιλοκομμένη, το σησαμέλαιο και τις σάλτσες. Τέλος, ρίχνουμε και τα noodles, ανακατεύουμε καλά όλα τα συστατικά και αφήνουμε το μείγμα στην άκρη σκεπασμένο για 10 λεπτά, για να «δέσουν» οι γεύσεις.

Στη συνέχεια, μεταφέρουμε το μείγμα σε μια πιατέλα και σερβίρουμε μαζί με τα φύλλα ρυζιού. Κάθε άτομο βάζει γέμιση καβουριού σε ένα φύλλο ρυζιού, αν θέλει το τυλίγει σε ρολό ή το αφήνει ανοιχτό.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες494
Πρωτεΐνες ζωικές13,58 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές5,59 γρ.
Υδατάνθρακες91,1 γρ.
Λιπαρά2,9 γρ.
Σάκχαρα3,94 γρ.
Φυτικές ίνες4,06 γρ.