Εκτέλεση συνταγής
Ξαλμυρίζουμε τον μπακαλιάρο, βάζοντάς τον για 24 ώρες σε μια λεκάνη με μπόλικο νερό, το οποίο θα αλλάξουμε 2-3 φορές.
Στη συνέχεια, τον βάζουμε σε μια κατσαρόλα και τον σκεπάζουμε με νερό. Τον αφήνουμε να ζεσταθεί και μόλις φτάσει σε σημείο βρασμού, τον αφαιρούμε από το νερό και τον αφήνουμε να κρυώσει. Έπειτα αφαιρούμε τα οστά και το δέρμα.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε δύο κουταλιές ελαιόλαδο και τοποθετούμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, καρυκεύουμε με την πάπρικα και λίγο αλάτι και προσθέτουμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου και τις πιπεριές κομμένες σε λωρίδες. Αν θέλουμε, μπορούμε να σβήσουμε με λευκό κρασί.
Μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να εξατμιστεί το νερό εντελώς και να δέσει η σάλτσα. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό και αν θέλουμε, γαρνίρουμε με μυρωδικά και φέτες φρέσκιας ντομάτας.
Μπορούμε επίσης να συνοδέψουμε το φαγητό μας με πατάτες βραστές, αλλά και να προσθέσουμε ελιές στη σάλτσα.
Στη συνέχεια, τον βάζουμε σε μια κατσαρόλα και τον σκεπάζουμε με νερό. Τον αφήνουμε να ζεσταθεί και μόλις φτάσει σε σημείο βρασμού, τον αφαιρούμε από το νερό και τον αφήνουμε να κρυώσει. Έπειτα αφαιρούμε τα οστά και το δέρμα.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε δύο κουταλιές ελαιόλαδο και τοποθετούμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, καρυκεύουμε με την πάπρικα και λίγο αλάτι και προσθέτουμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου και τις πιπεριές κομμένες σε λωρίδες. Αν θέλουμε, μπορούμε να σβήσουμε με λευκό κρασί.
Μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να εξατμιστεί το νερό εντελώς και να δέσει η σάλτσα. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό και αν θέλουμε, γαρνίρουμε με μυρωδικά και φέτες φρέσκιας ντομάτας.
Μπορούμε επίσης να συνοδέψουμε το φαγητό μας με πατάτες βραστές, αλλά και να προσθέσουμε ελιές στη σάλτσα.