Μπακαλιάρος υγράλατος με κρεμμύδια και πιπεριές

Εμφανίσεις: 5.836
Μπακαλιάρος υγράλατος με κρεμμύδια και πιπεριές
Υλικά:
1 κιλό μπακαλιάρος υγράλατος
300 γρ. πιπεριές γλυκές κόκκινες (4 τεμ.)
500 γρ. κρεμμύδια
1 πρέζα αλάτι
20 ml ελαιόλαδο (4 κουτ. σούπας)
3 πρέζες πάπρικα


Προτεινόμενες μερίδες: 6

Ετικέτες : συνταγή για μπακαλιάρο υγράλατο: 25η μαρτίου: μπακαλιάρος | Pizza calories

Εκτέλεση συνταγής

Ξαλμυρίζουμε τον μπακαλιάρο, βάζοντάς τον για 24 ώρες σε μια λεκάνη με μπόλικο νερό, το οποίο θα αλλάξουμε 2-3 φορές.

Στη συνέχεια, τον βάζουμε σε μια κατσαρόλα και τον σκεπάζουμε με νερό. Τον αφήνουμε να ζεσταθεί και μόλις φτάσει σε σημείο βρασμού, τον αφαιρούμε από το νερό και τον αφήνουμε να κρυώσει. Έπειτα αφαιρούμε τα οστά και το δέρμα.

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε δύο κουταλιές ελαιόλαδο και τοποθετούμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, καρυκεύουμε με την πάπρικα και λίγο αλάτι και προσθέτουμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου και τις πιπεριές κομμένες σε λωρίδες. Αν θέλουμε, μπορούμε να σβήσουμε με λευκό κρασί.

Μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να εξατμιστεί το νερό εντελώς και να δέσει η σάλτσα. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό και αν θέλουμε, γαρνίρουμε με μυρωδικά και φέτες φρέσκιας ντομάτας.

Μπορούμε επίσης να συνοδέψουμε το φαγητό μας με πατάτες βραστές, αλλά και να προσθέσουμε ελιές στη σάλτσα.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες564
Πρωτεΐνες ζωικές104,7 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές0,77 γρ.
Υδατάνθρακες8,86 γρ.
Λιπαρά7,28 γρ.
Σάκχαρα3,57 γρ.
Φυτικές ίνες1,17 γρ.