Ταλιάτα φιλέτου τόνου κιτρινόπτερου στην πλάκα με πατάτες baby, μαρούλι, τοματίνια και αρωματισμένη citronet

Εμφανίσεις: 5.122
Ταλιάτα φιλέτου τόνου κιτρινόπτερου στην πλάκα με πατάτες baby, μαρούλι, τοματίνια και αρωματισμένη citronet
Υλικά:
680 γρ. τόνος κιτρινόπτερος φρέσκος
200 γρ. πατάτες (baby)
1/2 μαρούλι (μέτριο) (ή 200 γρ.)
300 γρ. ντοματίνια
3 πρέζες αλάτι
15 ml σπορέλαιο
1 πρέζα πιπέρι μαύρο

Υλικά για την αρωματική citronet:
5 γρ. μαντζουράνα φρέσκια (φύλλα)
25 ml χυμός λεμονιού φρέσκος
10 γρ. μουστάρδα (1 κουτ. γλυκού)
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
50 ml ελαιόλαδο
5 γρ. φασκόμηλο (φύλλα)


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες χυμός λεμονιού φρέσκος συνταγές | πατάτες | συνταγή με σπορέλαιο | σπορέλαιο | τόνος κιτρινόπτερος φρέσκος συνταγές

Εκτέλεση συνταγής

Σε μια κατσαρόλα όπου έχουμε ρίξει αλατισμένο νερό, βράζουμε τις πατάτες και τις αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα μπολάκι χτυπάμε όλα τα υλικά της αρωματισμένης citronet με ένα πιρούνι και κατόπιν ανακατεύουμε και τα ψιλοκομμένα μυρωδικά.

Πλένουμε και κόβουμε τη μέση τα ντοματίνια και το μαρούλι.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το σπορέλαιο και τσιγαρίζουμε τα φιλέτα του τόνου 3 λεπτά από τη μία πλευρά, 2 λεπτά από την άλλη και για λίγα δευτερόλεπτα γύρω-γύρω και αλατοπιπερώνουμε για να «κλειδώσουμε» τη γεύση.

Αφήνουμε για λίγα δευτερόλεπτα τον τόνο να «ξεκουραστεί» και στη συνέχεια τον κόβουμε διαγώνια σε 5-6 φέτες και τον σερβίρουμε πάνω στα λαχανικά, περιχύνοντάς τον με λίγη αρωματική citronet πριν από το σερβίρισμα.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες402
Πρωτεΐνες ζωικές39,75 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές2,51 γρ.
Υδατάνθρακες15,52 γρ.
Λιπαρά14,19 γρ.
Σάκχαρα2,52 γρ.
Φυτικές ίνες2,67 γρ.