Σπαράγγια με καπνιστό σολομό

Εμφανίσεις: 2.449
Σπαράγγια με καπνιστό σολομό
Υλικά:
1 λάιμ (μέτριο) (μόνο τον χυμό)
12 αυγά ορτυκιού
60 γρ. φουντούκια (3 κουτ. σούπας)
250 γρ. σολομός καπνιστός
10 γρ. μουστάρδα (1 κουτ. γλυκού)
200 γρ. σπαράγγια
2 πρέζες αλάτι
2 πρέζες πιπέρι μαύρο
15 ml ελαιόλαδο (3 κουτ. σούπας)


Προτεινόμενες μερίδες: 6

Ετικέτες συνταγές με λάιμ (μέτριο) | συνταγές με πιπέρι μαύρο | μουστάρδα | συνταγές με αυγά ορτυκιού | αυγά ορτυκιού | Nut calories

Εκτέλεση συνταγής

Καθαρίζουμε τα σπαράγγια και τα μαγειρεύουμε στον ατμό, σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

Στο μεταξύ, χοντροκόβουμε τα φουντούκια και τα ψήνουμε σε ένα φύλλο αλουμινόχαρτου μέχρι να σκουρύνουν λίγο.

Ανακατεύουμε σιγά το ελαιόλαδο, τον χυμό lime και τη μουστάρδα με μία πρέζα αλάτι και μία πιπέρι, στη συνέχεια προσθέτουμε τα φουντούκια, ανακατεύουμε και κρατάμε το μείγμα ζεστό.

Ρίχνουμε νερό σε μια κατσαρόλα μέχρι το ύψος των 4 cm και το αφήνουμε να πάρει βράση. Με μια τρυπητή κουτάλα βάζουμε προσεκτικά στο νερό τα αυγά ορτυκιού και τα βράζουμε για 1 λεπτό. Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε μέσα τα αυγά για 1 λεπτό ακόμη. Στη συνέχεια τα στραγγίζουμε, τα ξεπλένουμε με κρύο νερό και τα στραγγίζουμε πάλι.

Χωρίζουμε τον σολομό σε μερίδες και τον βάζουμε σε έξι πιάτα σερβιρίσματος, αναδιπλώνοντας τις φέτες. Τακτοποιούμε τα σπαράγγια ακριβώς πάνω από τον σολομό, κόβουμε στη μέση τα αυγά ορτυκιού αφού πρώτα τα ξεφλουδίσουμε και τα τοποθετούμε στην κορυφή.

Περιχύνουμε με τη ζεστή σος των φουντουκιών που ετοιμάσαμε, πασπαλίζουμε με λίγο μαύρο πιπέρι και σερβίρουμε.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες201
Πρωτεΐνες ζωικές2,34 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές1,56 γρ.
Υδατάνθρακες3,31 γρ.
Λιπαρά10,63 γρ.
Σάκχαρα0,66 γρ.
Φυτικές ίνες1,34 γρ.